Erdoğan bugün ne açıklayacak? Esnek mesai ve uzaktan çalışma modeli mi geliyor?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
095157438-erdogan-3.jpg

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Ankara'da İŞ-KUR Gençlik Programı toplantısında konuşacak. Erdoğan bugünkü toplantıda hangi konulara değineceği belli oldu.
Yeni Asır'ın haberine göre Erdoğan, uzaktan çalışma ve esnek mesai saatine yönelik önemli mesajlar verecek.
KADINLARA VE GENÇLERE İSTİHDAM MODELİ
KADINLARA VE GENÇLERE İSTİHDAM MODELİ
Bu yılın Aile Yılı ilan edilmesiyle birlikte özellikle kadınlar, anneler ve gençler için yeni iş imkanları yaratılacak.
Üniversiteli gençler için sosyal projelerde, kütüphanelerde, eğitim kurumlarında ve spor tesislerinde kısmi süreli çalışma fırsatları sunulacak. Bu işler, gençlerin eğitim saatleriyle çakışmayacak şekilde planlanacak ve en fazla 10 ay sürecek.
İlk aşamada 60 bin gencin yararlanması hedeflenirken, gençlere aylık 15 bin lira maaş ödenecek. Bu rakamın ilerleyen dönemlerde artırılması gündemde.
EVDEN ÇALIŞMA VE ESNEK MESAİ DÖNEMİ
EVDEN ÇALIŞMA VE ESNEK MESAİ DÖNEMİ
Kadınlar için esnek ve uzaktan çalışma modelleri yaygınlaştırılacak. Özellikle çocuk sahibi olan ya da evde çalışma imkanı arayan kadınlara yarı zamanlı iş fırsatları sunulacak. Çalışma saatlerinin de esnek olacağı ifade edildi.
Ayrıca, annelerin iş hayatında kalmasını kolaylaştıracak izin politikaları, yarı zamanlı çalışma ve uzaktan çalışma seçenekleri de devreye alınacak.
Haber Kaynağı :12punto

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü İŞ-KUR Gençlik Programı toplantısında yapacağı konuşmada kadınlara ve gençlere yönelik istihdam modellerine değineceği belirtiliyor. Bu yıl Aile Yılı ilan edilmesiyle birlikte özellikle kadınlar, anneler ve gençler için yeni iş imkanları oluşturulacak. Üniversiteli gençlere, sosyal projelerde, kütüphanelerde, eğitim kurumlarında ve spor tesislerinde kısmi süreli çalışma fırsatları sunulacak. Bu işler gençlerin eğitim saatleriyle çakışmayacak şekilde planlanacak ve en fazla 10 ay sürecek. İlk etapta 60 bin gencin bu programdan yararlanması hedeflenirken, katılımcılara aylık 15 bin lira maaş ödenecek ve bu rakamın ilerleyen dönemlerde artırılması planlanıyor.

Ayrıca, kadınlar için evden çalışma ve esnek mesai modelleri yaygınlaştırılacak. Özellikle çocuk sahibi olan veya evde çalışma imkanı arayan kadınlara yarı zamanlı iş fırsatları sunulacak. Çalışma saatlerinin esnek olacağı belirtilirken, annelerin iş hayatında kalmasını kolaylaştıracak izin politikaları, yarı zamanlı çalışma ve uzaktan çalışma seçeneklerinin devreye alınacağı ifade ediliyor. Bu adımların toplumun farklı kesimlerine istihdam ve çalışma imkanı sağlayarak ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediği görülüyor.

Geri