AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Erasmusta alttan ders alinir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Erasmusta alttan ders alınır mı?​

Minimum akademik ortalamayı elde eden öğrencilerin alttan dersi bulunması Erasmus öğrencisi olmalarına engel değildir.

Öğrenim Erasmus Nedir?​

Erasmus öğrenim hareketliliği, yükseköğretim kurumu öğrencilerinin bir akademik yıl içerisinde eğitimlerinin bir veya iki dönemini Avrupa Birliği üyesi bir ülkedeki anlaşmalı bir yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir.

Erasmus için not ortalaması kaç olmalı?​

Erasmus için not ortalaması kaç olmalı?
Yeterli kümülatif akademik not ortalamasına sahip olmak. Ön lisans ve lisans için en az 2.20, yüksek lisans için en az 2.50, doktora için en az 3,00 olması. Kümülatif akademik not ortalaması ve yabancı dil sınav puanına göre oluşturulan Erasmus+ sıralama puanının en az 55 olması.

Erasmusta en az kaç kredi?​

ERASMUS öğrencilerinin yurt dışında öğrenim gördükleri Üniversite’de bir dönemde en az 30 ECTS kredilik derse kayıtlanmaları gereklidir.

Erasmustan kaç kere faydalanılır?​

Hiç bir öğrenci Erasmus Programı’ndan birden fazla kez yararlanamaz. Öğrenciler, akademik hayatları boyunca sadece bir defa başka bir ülkede değişim programı öğrencisi olarak bulunabilir.

Üniversite Erasmus Nedir?​

Üniversite Erasmus Nedir?
Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ile Türkiye’de örgün eğitim veren Erasmus Üniversite Beyannamesi (EÜB) sahibi bir yüksek öğretim kurumunda kayıtlı öğrenciler 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 dönemliğine (3-12 ay arasında) diğer bir Avrupa ülkesi EÜB sahibi yükseköğretim kurumunda değişim öğrencisi olma ve program …

Erasmus sınavını kazanmak için kaç puan?​

Öğrencilerin, sınavdan başarılı olabilmeleri için sınav baraj puanı: 100 tam puan üzerinden en az 50 puandır. YDS veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş sınavlardan 50 puan ve üzeri alan öğrenciler Erasmus Yabancı dil sınavına girmek zorunda değildir.

Erasmus Nedir sartlari?​

Erasmus Programı’na üniversite lisans programlarının (hazırlık dışında) birinci yılını tamamlamış, genel not ortalaması 2.20 nin üstünde olan tüm öğrenciler başvurabilir. Başvuran öğrencilerin yurtdışında eğitim alabilecek düzeyde (en az B1) yabancı dil bilmeleri gerekmektedir.

Erasmus kaç kere yapılabilir?​

Erasmus kaç kere yapılabilir?

Erasmus stajı kaç kere yapılabilir?​

Staj hareketliliği süreleri ise en az 2 en fazla 12 aydır. Bir öğrenci öğrenim ve staj faaliyetlerinden her eğitim kademesi (lisans, yüksek lisans, doktora) için birden fazla hibeli veya hibesiz toplam 12 aya kadar yararlanabilir.

Erasmusta alttan ders alınabilir mi sorusunu cevaplamak gerekirse, Erasmus öğrencisi olmak için belirli bir akademik ortalamaya sahip olmanız gerekmektedir. Minimum akademik ortalamayı elde eden öğrencilerin alttan dersleri olması, Erasmus öğrencisi olmalarına engel teşkil etmez. Yani alttan dersiniz olsa bile Erasmus programına başvurabilir ve katılabilirsiniz.

Erasmus öğrenim hareketliliği, yükseköğretim kurumu öğrencilerinin bir akademik yıl içerisinde eğitimlerinin bir veya iki dönemini Avrupa Birliği üyesi bir ülkedeki anlaşmalı bir yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmelerini sağlar.

Erasmus için not ortalaması konusunda ise, yeterli kümülatif akademik not ortalamasına sahip olmanız gerekmektedir. Ön lisans ve lisans için en az 2.20, yüksek lisans için en az 2.50, doktora için en az 3,00 olmalıdır. Ayrıca kümülatif akademik not ortalaması ve yabancı dil sınav puanına göre oluşturulan Erasmus+ sıralama puanının en az 55 olması gerekmektedir.

Erasmusta en az kaç kredi almanız gerektiği sorusunun cevabı ise ERASMUS öğrencilerinin yurt dışında öğrenim gördükleri Üniversite’de bir dönemde en az 30 ECTS kredilik derse kayıtlanmaları gerektiğidir.

Erasmustan kaç kere faydalanılabileceği sorusuna ise hiçbir öğrencinin Erasmus Programı’ndan birden fazla kez yararlanamayacağı cevabını vermek doğru olacaktır. Öğrenciler, akademik hayatları boyunca sadece bir defa başka bir ülkede değişim programı öğrencisi olarak bulunabilirler.

Erasmus sınavını kazanmak için en az kaç puan almanız gerektiği sorusunun cevabı, öğrencilerin, sınavdan başarılı olabilmeleri için 100 tam puan üzerinden en az 50 puan alması gerektiğidir. YDS veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan 50 puan ve üzeri alan öğrenciler ise Erasmus Yabancı Dil Sınavına girmek zorunda değildir.

Erasmus başvuru şartları arasında yer alan bir diğer önemli kriter ise yurtdışında eğitim alabilecek düzeyde (en az B1) yabancı dil bilmek gerekliliğidir.

Son olarak Erasmus programıyla ilgili staj hareketliliği süreleri hakkında da bilgi vermekte fayda var. Staj hareketliliği süreleri en az 2 en fazla 12 aydır. Bir öğrenci öğrenim ve staj faaliyetlerinden her eğitim kademesi (lisans, yüksek lisans, doktora) için birden fazla hibeli veya hibesiz toplam 12 aya kadar faydalanabilir.

Geri