AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Erasmus yapmak icin neden?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Erasmus yapmak için neden?​

Erasmus programının amacı, Avrupa’da yüksek öğretimin kalitesini artırmak ve Avrupa boyutunu güçlendirmektir. Erasmus programı kapsamında yüksek öğretimin ilk yılındaki öğrenciler hariç, doktora dahil olmak üzere öğrencilere, üniversiteler arasında varılan ikili anlaşmalar düzenleyerek böyle bir imkan tanır.

Erasmus sınavına kaç kez girilir?​

Başvuruda bulunan lisans ve ön lisans öğrencilerinin, başvuruda bulundukları zamana kadar olan süredeki genel not ortalamaları en az 2.50/4.00 ya da 75/100, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise 3.00/4.00 ya da 80/100 olması gerekmektedir. Hiç bir öğrenci Erasmus Programı’ndan birden fazla kez yararlanamaz.

Üniversite son sınıfta Erasmus yapılabilir mi?​

Üniversite son sınıfta Erasmus yapılabilir mi?
Erasmus Programına hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri katılamazlar. 1. sınıfta başvurulabilir ancak 2. sınıfta gidilir. Son senesinde yıl uzatan öğrenci müracaat edemez. Erasmus Programının minimum süresi 3 ay, maksimum süresi ise 12 aydır.

Erasmus sınavını kazanmak için kaç puan?​

Erasmus sınavını kazanmak için kaç puan?
Öğrencilerin, sınavdan başarılı olabilmeleri için sınav baraj puanı: 100 tam puan üzerinden en az 50 puandır. YDS veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş sınavlardan 50 puan ve üzeri alan öğrenciler Erasmus Yabancı dil sınavına girmek zorunda değildir.

Erasmus için not ortalaması kaç olmalı?​

Yeterli kümülatif akademik not ortalamasına sahip olmak. Ön lisans ve lisans için en az 2.20, yüksek lisans için en az 2.50, doktora için en az 3,00 olması. Kümülatif akademik not ortalaması ve yabancı dil sınav puanına göre oluşturulan Erasmus+ sıralama puanının en az 55 olması.

Erasmusta biletini karşılıyor mu?​

Erasmus uçak biletini karşılıyor mu? Erasmus, öğrencilerin seyahat masraflarını doğrudan karşılamaz.

Erasmus Hibe miktarları yetiyor mu?​

Erasmus Hibe miktarları yetiyor mu?
Hibe yeterli değil.” Erasmus programı Türkiye’de 2004 yılından beri öğrencilere yurt dışında eğitim alma ve uluslararası kültürel etkileşim fırsat sunuyor ve 2014’ten beri “Erasmus+” programı altında uygulanıyor. Erasmus, AB üyesi ülkeler ile İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, Makedonya ve Türkiye arasında devam ediyor.
 
Erasmus yapmanın birçok avantajı vardır. Bunlar arasında farklı kültürleri tanıma ve uluslararası ilişkiler geliştirme fırsatı, yeni bir dil öğrenme imkanı, akademik ve kişisel gelişim şansı, değişik ülkelerdeki eğitim sistemini deneyimleme ve sosyal ağını genişletme gibi faydalar sayılabilir. Erasmus programı aynı zamanda kişinin özgüvenini arttırır, toleransını geliştirir ve farklı bakış açıları kazandırır.

Erasmus sınavına girebilmek için, lisans ve ön lisans öğrencilerinin genel not ortalamalarının en az 2.50/4.00 ya da 75/100, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise en az 3.00/4.00 ya da 80/100 olması gerekmektedir. Öğrenciler sınavdan en az 50 puan almalıdır. Herhangi bir öğrenci Erasmus Programı'ndan yalnızca bir kez yararlanabilir.

Üniversite son sınıfta Erasmus yapılabilir ancak programın minimum süresi 3 ay olduğu için bu dönemde gidilmesi önerilir. Üniversite son senesinde yıl uzatmış olan öğrenciler Erasmus Programına müracaat edemezler.

Erasmus+ programı seyahat masraflarını doğrudan karşılamaz, ancak hibe desteği sunar. Erasmus hibe miktarları öğrencilerin ihtiyaçlarına göre değişebilir. Hibe miktarlarının yeterli olup olmadığı ise kişisel tercihler ve harcamalarına bağlı olarak değişebilir. Ancak Erasmus deneyimi genellikle maddi destekten ziyade kişisel ve akademik deneyimler için değerli bir fırsat olarak görülmektedir.
 
Geri
Üst