AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Erasmus Teklif Cagrisi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.654
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Erasmus Teklif Çağrısı nedir?​

Erasmus+ Programı AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programıdır. Yurt dışında eğitim, öğretim, staj, profesyonel gelişim, yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri ile kurumlar arasındaki işbirliklerini desteklemektedir.

Erasmus+ kimler başvurabilir?​

Erasmus+ kimler başvurabilir?
Erasmus+’ın sunduğu imkanlardan faydalanmak için 13-30 yaş aralığında olmanız gereklidir. Programlara öğrenciler, gençlik çalışanları, eğitim alanlar ve eğitim verenler; kurum ve kuruluşlar başvurabilir.

KA 1 ne demek?​

Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği gençler üzerine aktif faaliyette bulunan kurum çalışanlarının deneyim ve uzmanlıklarını paylaştığı uzun vadede taraflar arası proje ortaklıkları kurulmasını sağlayan bir Erasmus+ eğitim projesidir.

Erasmuslu ne demek?​

Erasmuslu ne demek?
Yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Erasmus staj hareketliliği ile öğrenci, bir Avrupa ülkesinde, öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde eder.
Erasmus+ Projesi Nedir?​

Erasmus programı ücretli mi?​

Erasmus programı ücretli mi?
Erasmus için gittiğim üniversiteye herhangi bir ücret ödeyecek miyim? Hayır, gittiğiniz üniversiteye herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz. Ancak Türkiye’de Vakıf üniversitesinde okuyorsanız kendi üniversitenizin kaldığınız dönem kadar ücretini yine kendi üniversitenize ödemek zorundasınız.

KA122 Projesi Nedir?​

Yetişkin Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri (KA122-ADU): Erasmus+ deneyimi sınırlı olan ve az sayıda faaliyet yürütmeyi planlayan kuruluşlar için bir fırsattır. Yetişkin Eğitimi Alanında Erasmus Akreditasyonu olmayan kuruluşlar için uygundur.

Oıd nasıl alınır?​

Oıd nasıl alınır?
Daha önce PIC kodu almamış olanlar ise yine Organisation Registration system for Erasmus+ and European Solidarity Corps sayfasında yer alan “Register my organisation” sekmesinden kayıt yaparak OID alabilir.

Erasmus Dil Sınavı ne zaman 2021?​

Sınav, 25 Nisan 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Adaylar, tercih edecekleri 5 dilden sadece birisinden çevrimiçi sınava katılabilirler. Dikkat! 2021-2022 Erasmus Güz Dönemi Hareketliliği için düzenlenmiş bir önceki sınava giren adaylar, bu sınava başvuramazlar.
 
Erasmus Teklif Çağrısı, AB'nin eğitim, gençlik ve spor alanlarında destek verdiği hibe programlarından biridir. Bu program yurt dışında eğitim, öğretim, staj, profesyonel gelişim ve gençlik aktivitelerini desteklemektedir. Erasmus+ kapsamında 13-30 yaş aralığındaki bireyler, öğrenciler, gençlik çalışanları, eğitim alanlar ve eğitim veren kurumlar başvurabilirler.

KA 1, Erasmus+ programı kapsamında yer alan Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği projesidir. Bu proje gençler üzerine aktif faaliyetlerde bulunan kurum çalışanlarının deneyim ve uzmanlıklarını paylaşarak taraflar arası projelerin gelişimine katkı sağlar.

Erasmuslu terimi, yükseköğretim kurumunda kayıtlı bir öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda mesleki eğitim alması ve çalışma deneyimi kazanması sürecini ifade eder. Bu süreç Erasmus staj hareketliliği ile gerçekleşir ve öğrenci, Avrupa ülkelerinden birinde mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi yaşar.

Erasmus programı için herhangi bir ücret ödenmesi gerekmez. Gittiğiniz üniversiteye herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz. Ancak eğer Türkiye'de Vakıf üniversitesinde okuyorsanız, kendi üniversitenizin kaldığınız dönem kadar ücretini yine kendi üniversitenize ödemek zorunda kalabilirsiniz.

KA122 Projesi ise Yetişkin Eğitimi alanındaki kısa dönemli öğrenici ve personel hareketliliği projelerini desteklemektedir. Bu proje, Erasmus+ deneyimi sınırlı olan ve az sayıda faaliyet planlayan kuruluşlar için bir fırsattır.

Erasmus dil sınavı 2021 yılında 25 Nisan tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Adaylar tercih ettikleri 5 dil arasından sadece birisinden sınava girebileceklerdir. Ayrıca 2021-2022 Erasmus Güz Dönemi Hareketliliği için daha önce sınava giren adaylar bu sınava başvuramayacaklardır.

OID, Organisation Identifier (Kuruluş Kimliği) anlamına gelir ve Erasmus+ programı kapsamında PIC (Participant Identification Code) kodu almamış kuruluşlar için gereklidir. PIC kodu almayanlar, Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programı kayıt sisteminden OID alabilirler.
 
Geri
Üst