AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Erasmus programi hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Editör

Yeni Üye

Erasmus proğramı hakkında ne düşünüyorsunuz?​

Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

Erasmusa herkes gidebilir mi?​

Evet. Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki bütün öğrencilerimiz Erasmus öğrenci değişim programından yararlanabilir.

Erasmus ne kadara mal olur?​

Erasmus ne kadara mal olur?
Programa katılan öğrenciler her ay, ülkeye göre 300, 400, 500 ve 600 Euro olarak değişen Erasmus hibesi alıyor. Erasmus öğrencileri, bütün prosedürleri tamamladıktan sonra yurtdışına çıkmadan önce almaları gereken hibenin p’ini almaktadırlar.

Lise Erasmus nasıl yapılır?​

Lise Değişim Programı, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı bir program olup, ağırlıklı olarak 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerine sene kaybetmeden yurtdışında değişim öğrencisi olarak okuma imkânı sunmaktadır.

Erasmus insana ne katar?​

Bugün Erasmus sayesinde Avrupa Birliği ülkeleri ile aday ülkelerden öğrenciler, 3 ile 12 ay süresince üniversiteler arası değişim programlarından faydalanarak farklı kültür ve insanları tanıma, yurtdışı yaşam deneyimi kazanma ve global bakış açısına sahip olma fırsatı elde ederler.

Erasmus hibe herkese verilir mi?​

Erasmus hibe herkese verilir mi?
Erasmus hibesi; Erasmus başvurusu neticesinde asil olarak seçilen öğrencilere ve personellere verilmektedir.

Erasmus ücretini kim öder?​

Erasmus hibesi devlet tarafından mı sağlanıyor? Hayır. Erasmus için verilen öğrencilere verilen hibeler tamamıyla Avrupa Birliği tarafından karşılanıyor.

Lise Erasmus ne kadar sürer?​

Lise değişim programının süresi 1 eğitim-öğretim yılıdır. Senelik Türk öğrenci kontenjanı 100 ile sınırlıdır.

Devlet lisesinde Erasmus var mı?​

Devlet lisesinde Erasmus var mı?
Bu programdaki tüm liseler devlet lisesidir ve konaklamalar aile yanında yapılmaktadır. Program ücreti okula göre değişmektedir. Öğrenciler, açık okul listelerinden programa katılmak istedikleri okul tercihlerini uzman danışmanlarla beraber yapabilmektedirler.

Erasmus yapmak ne kazandırır?​

Erasmus iş hayatında işe yarar mı?​

İş Hayatına Hazırlık Farklı kültürlere sahip insanlarla iletişim kurmak, farklı politik ve ekonomik yapıları, sosyal ve kültürel normları öğrenmek küresel meseleler hakkında daha geniş bir bakış açısı geliştirmene yardımcı olacaktır.

Erasmus programı hakkında paylaştığınız bilgiler oldukça değerli ve doğru. Erasmus programının yükseköğretim kurumlarının işbirliğini teşvik ederek öğrenci ve personel değişimini desteklemesi, kültürel deneyimleri artırması ve uluslararası bakış açısını genişletmesi kesinlikle önemli bir adımdır.

Erasmus programına katılım için herkesin eşit fırsatlarla başvurabileceği bilgisi de güzel bir detay. Böylece öğrenciler farklı kültürleri tanıma, yeni deneyimler kazanma ve yurtdışında eğitim alma fırsatı bulabiliyor.

Programın mali destekleri de katılımcılar için önemli bir destek olmaktadır. Ayrıca, lise öğrencilerine yönelik Lise Değişim Programı ile de gençlerin yurtdışında değişim programlarına katılması ve farklı kültürleri deneyimlemesi hedeflenmektedir.

Erasmus programının iş hayatında da faydalı olabileceğini belirtmeniz de çok doğru. Farklı kültürlerle etkileşimde bulunmak, küresel bakış açısını artırmak, dil becerilerini geliştirmek gibi unsurlar, iş dünyasında önemli bir avantaj sağlayabilir.

Genel olarak Erasmus programının bireylere kültürel açıdan zengin deneyimler kazandırması, dil becerilerini geliştirmesi ve uluslararası işbirliklerini teşvik etmesi açısından oldukça değerli bir program olduğunu söyleyebilirim. Herkesin bu tür uluslararası deneyimlerden faydalanabilmesi hem kişisel hem de profesyonel gelişim açısından oldukça önemlidir.

Geri