AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Erasmus ogrenim Hareketliligi Programi Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Erasmus öğrenim Hareketliliği Programı Nedir?​

Erasmus öğrenim hareketliliği, yükseköğretim kurumu öğrencilerinin bir akademik yıl içerisinde eğitimlerinin bir veya iki dönemini Avrupa Birliği üyesi bir ülkedeki anlaşmalı bir yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir.
Erasmus programı kapsamındaki hareketlilik türleri nelerdir?
Kurumlar, her yıl Komisyonun ilan ettiği son tarihe uygun olarak başvuruları açtığı tarihten itibaren başvuruda bulunabilirler.

Öğrenme Hareketliliği nedir?​

Öğrencilerin ve Personelin Hareketliliği: öğrencilerin, akademik ve idari personelin bir başka kurumda eğitim alması, ders vermesi ya da mesleki staj yapması faaliyetleridir.
Yurt Dışı Hareketlilik Programı Nedir öğrenci?
Okul öğrencileri için uygun yurt dışı hareketlilik faaliyetleri öğrenci gruplarının değişimi, kısa ve uzun dönemli bireysel öğrenme hareketlilikleridir. Uzman ev sahipliği, öğretmen ve eğitmen ev sahipliği ile hazırlık ziyareti gibi faaliyetler de desteklenmektedir.

Erasmus öğrenim Hareketliliği kaç ay?​

Erasmus Öğrenim Hareketliliği ile öğrenciler, 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 (3-12 ay arasında) dönemliğine diğer bir Avrupa ülkesi üniversitesinde Erasmus değişim öğrencisi olma ve program dahilinde yurtdışında kaldıkları süre için mali destek alma şansına sahip olurlar.
KA1 KA2 KA3 nedir?
Üç Temel Eylem (KA1,KA2,KA3) Çeşitli Eylemler hem eğitim ve öğretim hem de gençlik alanlarındaki hedefleri destekleyen araçlardır; Erasmus + Programı, farklı alanlar arasında sinerjiyi, işbirliğini ve çapraz gübrelemeyi teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Personel hareketliliği ve türleri nelerdir?​

Personel Hareketliliği faaliyeti 2 şekilde gerçekleştirilebilmektedir:
Hareketliliği ne demek?
Hareketi olan, yer değiştirebilen, devingen, müteharrik.

Farabi öğrenci Hareketliliği nedir?​

“Farabi Değişim Programı” Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim gören önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerin ve öğretim üyelerinin karşılıklı protokollerle değişimine izin veren bir “Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı”dır.

Geri