AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Erasmus ka 1 Projesi Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Erasmus ka 1 Projesi Nedir?​

Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği gençler üzerine aktif faaliyette bulunan kurum çalışanlarının deneyim ve uzmanlıklarını paylaştığı uzun vadede taraflar arası proje ortaklıkları kurulmasını sağlayan bir Erasmus+ eğitim projesidir.

Erasmus Projesi yazmak zor mu?​

Bu makaleyi okumadan önce, Reklam Senaryosu, AB Gençlik Sitesi ve Etkili Tanıtım makalelerine göz atmanız hem proje yazarken hem de yeniyseniz yapmanız gereken hazırlıklar için işinizi kolaylaştıracak. Erasmus+ Projesi yazmak o kadar zor değil. Öğrenince korkulduğu gibi olmadığını daha iyi anlayacaksınız.
KA1 ve KA2 nedir?
Üç Temel Eylem (KA1,KA2,KA3) Çeşitli Eylemler hem eğitim ve öğretim hem de gençlik alanlarındaki hedefleri destekleyen araçlardır; Erasmus + Programı, farklı alanlar arasında sinerjiyi, işbirliğini ve çapraz gübrelemeyi teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
Erasmus proje başvurusu nasıl yapılır?
Erasmus+ Programı çerçevesinde tüm başvurular pdf formatındaki web formlar üzerinden elektronik olarak yapılmaktadır. Formlar çevrimiçi doldurulur, istenen belgeler eklenir ve Submit (Gönder) tuşuna basılarak işlemler tamamlanır. Posta, kargo, faks veya e-posta ile gönderilen başvuru formları kabul edilmemektedir.

Erasmus KA 2 nedir?​

Bu fırsat, yükseköğretim, okul eğitimi, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi, gençlik alanında eğitim verenlerin ortaklık projeleri yoluyla öğrenme ve öğretme faaliyetlerine katılmalarını sağlar.

Erasmus Projesi Lise nedir?​

Lise Değişim Programı, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı bir program olup, ağırlıklı olarak 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerine sene kaybetmeden yurtdışında değişim öğrencisi olarak okuma imkânı sunmaktadır.
Erasmus projeleri ne kadar sürer?
Erasmus öğrenim hareketliliği en az 3 ay en fazla 12 ay olabilir. Değişim süresini bölüm/fakültenin Erasmus İkili Anlaşması belirler. 3 aydan daha kısa süren hareketlilik faaliyetleri Erasmus kapsamına girmez ve hibelendirilemez. Erasmus staj hareketliliği ise en az 2 ay en fazla 12 ay olabilir.
Erasmus proje yazma eğitimi nedir?
Eğitimin Amaçları ERASMUS+ Programı’nda yer alan KA1, KA2, KA3 ve spor başlıkları kapsamında proje yazmak için gerekli bilgiyi kazandırmak amacıyla düzenlenen geniş kapsamlı eğitim programıdır.

KA1 bireylerin öğrenme hareketliliği nedir?​

Ana Eylem 1 – Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA1) Öğrenci Hareketliliği: Üniversite öğrencilerinin yurtdışında bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görmeleri veya yurtdışında bir şirkette veya herhangi bir kurum/kuruluşta staj yapmaları.

Erasmus projesinde neler yapılabilir?​

Erasmus+ öğretmenler ve diğer eğitim personeline öğretim faaliyetlerine katılım, işbaşı gözlem, yurtdışında yapılandırılmış kurslara ve eğitim faaliyetlerine katılım imkanları sunar. Erasmus+ ile okulların stratejik ortaklık projelerine katılmaları da mümkündür.
Erasmus Mandate nedir?
Stratejik Ortaklık projelerinde ortaklardan niyet mektubu değil, ortaklık yetki belgesi (mandate) istenmektedir. Bu belge ile ortak kurum, ilgili projede koordinatör (başvuru sahibi) kurumun kendi adına hibe başvurusunda bulunmasına yetki verdiğini belirtir.
Lisede Erasmus ne kadar sürer?
Lise değişim programının süresi 1 eğitim-öğretim yılıdır. Senelik Türk öğrenci kontenjanı 100 ile sınırlıdır.

Geri