AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Erasmus ka 1 Nedir?

Editör

Yeni Üye

Erasmus ka 1 Nedir?​

Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği gençler üzerine aktif faaliyette bulunan kurum çalışanlarının deneyim ve uzmanlıklarını paylaştığı uzun vadede taraflar arası proje ortaklıkları kurulmasını sağlayan bir Erasmus+ eğitim projesidir.

K121 Projesi Nedir?​

Ana Eylem 1 Öğrenme Hareketliliği faaliyeti altında “Okul Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenci ve Personel Hareketliliği” projeleri, Okul Eğitimi alanında faaliyet gösteren kuruluşların okul eğitiminden sorumlu personeline ve öğrencilerine yurt dışındaki Program Üyesi ülkelerde eğitim alma fırsatı sunar.

Faydalanıcı ne demek?​

Faydalanıcı ne demek?
Gerçek Faydalanıcı, Tüzel kişi veya tüzel kişiliği olmayan kurum ve kuruluşlarda esas olarak kontrolü elinde bulunduran ya da bunlar üzerinde gerçekte söz sahibi olan gerçek kişi veya kişilerdir.

Erasmus KA 2 nedir?​

Erasmus KA 2 nedir?
Bu fırsat, yükseköğretim, okul eğitimi, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi, gençlik alanında eğitim verenlerin ortaklık projeleri yoluyla öğrenme ve öğretme faaliyetlerine katılmalarını sağlar.

KA1 ve KA2 nedir?​

Üç Temel Eylem (KA1,KA2,KA3) Çeşitli Eylemler hem eğitim ve öğretim hem de gençlik alanlarındaki hedefleri destekleyen araçlardır; Erasmus + Programı, farklı alanlar arasında sinerjiyi, işbirliğini ve çapraz gübrelemeyi teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Akreditasyon Projesi Nedir?​

Akreditasyon belgesi; eğitim kurumlarının proje başvurularını kolaylaştırmaya, yükseköğretim kurumlarının biraraya gelerek işbirliği yapmalarına ve gençlik alanındaki kurum ve kuruluşların Avrupa Dayanışma Programı kapsamında proje başvurusu yapabilmelerine imkân tanır.

Gerçek Faydalanici olma sebebi nedir?​

Gerçek Faydalanici olma sebebi nedir?
Buna göre gerçek faydalanıcı, “Yükümlü nezdinde adına işlem yapılan gerçek kişi, tüzel kişi veya tüzel kişiliği olmayan teşekkülleri kontrolünde bulunduran ya da bunlara ait hesap ya da işlemin nihai faydalanıcısı durumunda olan gerçek kişi veya kişiler” olarak tanımlanmıştır.

Gerçek faydalanıcı kimler?​

Gerçek faydalanıcı kimler?
Tebliğ kapsamında gerçek faydalanıcı, tüzel kişi veya tüzel kişiliği olmayan teşekkülleri nihai olarak kontrolünde bulunduran ya da bunlar üzerinde nihai nüfuz sahibi olan gerçek kişi veya kişiler olarak tanımlanmıştır.

Erasmus KA 1 Nedir başlığı altında gençlik çalışanlarının hareketliliğini destekleyen ve uzun vadeli proje ortaklıkları kurmayı amaçlayan bir Erasmus+ eğitim projesi olduğu belirtilmiş. Bu proje gençler üzerinde aktif faaliyetlerde bulunan kurum çalışanlarının deneyim ve uzmanlıklarını paylaşmalarını teşvik etmektedir.

K121 Projesi Nedir alt başlığında ise Ana Eylem 1 Öğrenme Hareketliliği faaliyeti kapsamında yer alan kısa dönemli öğrenci ve personel hareketliliği projelerine değinilmiş. Bu projeler, okul eğitimi alanında faaliyet gösteren kuruluşların personeline ve öğrencilerine yurt dışında eğitim fırsatı sunmaktadır.

"Faydalanıcı ne demek?" başlığı altında faydalanıcı teriminin gerçek anlamı açıklanmış. Gerçek faydalanıcı, tüzel kişi veya tüzel kişiliği olmayan kurum ve kuruluşlarda esas olarak kontrolü elinde bulunduran ya da gerçekte söz sahibi olan kişi veya kişiler olarak tanımlanmıştır.

Erasmus KA 2 nedir? sorusuna verilen yanıtta ise bu fırsatın yükseköğretim, okul eğitimi, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi, gençlik alanında eğitim verenlerin ortaklık projeleri yoluyla öğrenme ve öğretme faaliyetlerine katılımını sağladığı belirtilmiş.

"KA1 ve KA2 nedir?" başlığı altında ise Üç Temel Eylem (KA1, KA2, KA3) ve çeşitli eylemler hakkında bilgi verilmiş. Bu eylemler, eğitim ve öğretim alanlarındaki hedefleri desteklemeyi amaçlayan araçlar olduğu vurgulanmış.

Akreditasyon Projesi Nedir başlığında ise akreditasyon belgesinin eğitim kurumları ve yükseköğretim kurumlarının proje başvurularını kolaylaştırmaya yönelik bir imkan sunduğu ifade edilmiş.

Son olarak, "Gerçek Faydalanıcı olma sebebi nedir?" ve "Gerçek faydalanıcı kimler?" başlıklarında gerçek faydalanıcı kavramı açıklanmış, tüzel kişi veya kuruluşları kontrol eden veya üzerinde nihai söz sahibi olan gerçek kişi veya kişiler olarak tanımlanmıştır.

Geri