AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Erasmus genclik Projesi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Erasmus gençlik Projesi nedir?​

2014-2020 yılları arasında uygulamaya konulacak Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin eğitim ve gençlik alanlarında evvelce uygulamakta olduğu Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları başta olmak üzere pek çok program, fırsat ve ağları birleştiren yeni bir programdır.
Erasmus gençlik Değişimi nedir?
Erasmus+ Programı kapsamında düzenlenen Youth Exchanges (Gençlik Değişimleri) farklı ülke ve kültürlerden gençlerin, önceden belirlenmiş bir konu üzerinde fikir ve görüş alışverişinde bulunmalarına olanak sağlayan ve aşağıdaki özellikleri taşıyan bir uluslararası buluşma türüdür.
Lise Erasmus projesi nasıl hazırlanır?
Erasmus+ başvuru adımları
- AB Girişi (EU Login) bireysel kullanıcı hesabı açılması.
- Kuruluş kaydının yapılması (OID veya PIC veya alınması).
- Başvuru formunun indirilmesi.
- Başvuru formunun doldurulması
- Başvuru formunun gönderilmesi.

Erasmus ne kadar burs veriyor?​

NOT: Bu yıl AB Komisyonu tarafından I. Grup ülkeler için aylık hibe miktarı 600 Euro, II. Grup ülkeler için aylık 450 Euro olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda, 2,5 aylık toplam hibe miktarı I. Grup ülkeler için 1.500 Euro, II. Grup ülkeler için 1.125 Euro olarak hesaplanmıştır.
Erasmus değişim programı ne demek?
Erasmus değişim programı, yükseköğretim kurumu öğrencilerinin bir akademik yıl içerisinde eğitimlerinin bir veya iki dönemini Avrupa Birliği üyesi bir ülkedeki anlaşmalı bir yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir.
Youth Programı Nedir?
2007-2013 dönemi için öngörülmüş olan Gençlik Programı (Youth in Action), bünyesinde pek çok program ve alt faaliyet barındırmakta, en geniş anlamda 13-30 yaş arası gençlere yaygın öğrenme fırsatları sunmakta ve gençlerin kendi inisiyatifleriyle yürüttükleri proje ve faaliyetlere destek vermektedir.

MEB Erasmus Projesi Nedir?​

Erasmus+ Programı 1 Ocak 2014 itibarıyla uygulanmaya başlayan; eğitim, gençlik ve spor alanlarında farklı yaş grupları ve farklı hedef kitlelere yönelik destekler içeren çatı programın genel adıdır.
Erasmus öğrencilerine burs var mı?
Öğrenciler yalnızca Erasmus+ öğrenim dönemleri için yurtdışında bulundukları süre karşılığı hibe alabilirler; planlanan değişimden daha kısa kalınması halinde yalnızca kalınan süre karşılığı hibe verilecektir.”

Geri