- Konu Yazar
Epstein aile katılım modeli nedir?
toplumla ilişkileri de kapsayan daha geniş bir düzlemde ele alınmaktadır (Epstein ve Sheldon, 2002). Bu kavramla aile, okul ve toplum üyelerinin katılımı ve öğrenci başarısını arttırma yönündeki davranış, rol ve eylemlerini düzenleme işlevi olan bir yapıdan bahsedilmektedir (Epstein, 1995; Epstein ve diğ., 2002).Ebeveyn katılımı nedir?
Ebeveyn katılımı ‘parental involvement’, kavramıyla okul temelli faaliyetlere katılımı kastediyoruz. Aileler için düzenlenen etkinliklere katılım, okulda kitap okuma, öğretmenlere yardımcı olma, okulun yönetim organlarında yer alma, yaz okulları gibi okul etkinliklerine katılım bu faaliyetler arasında sayılabilir.Aile katılımı nedir kısaca?
Aile katılımı nedir kısaca?“Aile katılımı; anne- babaların ve diğer aile üyelerinin, çocukların eğitimi ve gelişimine katkıda bulunmaları için eğitim programına katıldıkları bir süreçtir” (Morrison, 2003).
Okul Öncesi aile Katılım çalişmalari nelerdir?
Okul Öncesi aile Katılım çalişmalari nelerdir?Her biri farklı yerlerde, farklı materyaller ve kaynaklar gerektiren ve farklı sonuçlara yol açan aile katılımı etkinlikleri şunlardır:
- Bilgilendirme Toplantıları
- Ev Ziyaretleri.
- Ailelerin Sınıf İçi ve Sınıf Dışı Etkinliklere Katılımı
- Evde Öğrenme.
- Ailenin Kurum Programına Katılımı
- Ailelerin Karar Verme Sürecine Katılım.
Aile ile iletişim etkinlikleri nelerdir?
Aile iletişim etkinlikleri; aileyi okulda olan bitenden haberdar etmeyi, öğretmen ve okulun aileyi tanımasını, okul program ve politikalarının ailelere tanıtılmasını, aileleri çocuk eğitimi konusunda bilgilendirmeyi, ev ve okul ortamı arasında paralellik sağlanmasını, aile ve okulun çocuğun eğitimi konusunda ortak …Aile eğitimi ne zaman başlar?
Çocuğun temel eğitimi aile de başlar. Kabul gören günümüz anlayışına göre çocuğun eğitimi anne rahminde başlar ve doğumdan sonrada devam eder. Böylece kişiliğinin %80’e yakın kısmı, aileden aldığı eğitimin kalitesine ve şekline uygun olarak 6 yaşına kadar tamamlanmış olur.Aile eğitiminin amaçları nelerdir?
Aile eğitiminin amaçları nelerdir?Aile Eğitiminin Amaçları (Anne Baba Eğitiminin Amacı) Aile eğitim programlarının amacı; anne-babaların özgüvenini geliştirmek, olumsuz davranışlarını değiştirmek, anne-babaları ve diğer aile üyelerini çocuğun bakımı, gelişimi ve eğitimiyle ilgili konularda desteklemek ve bu yolla ebeveyn-çocuk iletişimini artırmaktır.
Türkiye’de uygulanan aile eğitim programları nelerdir?
Türkiye’de uygulanan aile eğitim programları nelerdir?Türkiye’de Uygulanan Aile Eğitim Programları
- Özel Eğitim Kurumları Yeniden Yapılanma Projesi.
- Anne-Baba-Çocuk Eğitim Projesi.
- Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV)
- Ana Baba Okulu.
- Benim Ailem Projesi.
- Mobil Anaokulu Projesi.
- Aile Mektupları Projesi.