AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Epoksi su yalitimi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Epoksi su yalıtımı nasıl yapılır?​

Burada bir uygulama daha yapılır bu uygulama duvar kenarları ve giderlerin pahlanarak sızıntı engellenir pah yaparken kenarlara pah bandı yardımı ile yarım ay şeklinde yapılarak son kat uygulamaya geçilir son kat uygulama zemine uygulandıktan sonra kurumaya burakılarak işlem tamamlanır zemine uygulanan epoksi boya 7 …

Reçine suya dayanıklı mı?​

Epoksi reçine, yüksek yapıştırma gücü ve başarılı kimyasal direnci ile bilinmiş plastik bir malzemedir. Bu özelliği dolayısıyla kullanım alanları oldukça geniştir.Suya,alkaliye ve aside direnci çok iyidir.
Epoksi dış mekanda kullanılır mı?​
Epoksi zemin kaplama işlemleri sadece iş yerleri ve evlerin zemini için değil, basketbol sahası, otopark ve daha bir çok dış mekanlarda da kullanılabilmektedir. Dayanıklı yapısı ile dış mekanlarda kolaylıkla uygulanabilmektedir.

Epoksi yıkanır mı?​

Epoksi yıkanır mı?
Epoksi çıkarıldıktan sonra çamaşırların çamaşır makinesinde yıkanması gerekir.

Beton su geçirmemesi için ne yapmak lazım?​

Beton su geçirmemesi için ne yapmak lazım?
Su yalıtım malzemeleri, beton üzerine direkt olarak uygulanabilir. Örneğin su yalıtım membranları, beton üzerine serilen bitümlü su yalıtım örtüleridir. Betonu dışarıdan gelecek suya karşı su geçirimsiz kılmaktadır.

Epoksi reçine ne kadar dayanıklı?​

Ayrıca endüstriyel sektörler için üretilen yüksek ısılı epoksiler, karbon fiber ve esnek çubuk yapısı nedeniyle 1500 dereceden fazla ısıya dayanabilir. Epoksiler bileşime girdikleri maddenin sertlik ve dayanıklılık yapısına göre 100 C. 200 C, 300 C ve 1500 dereceye kadar ısıya dayanıklı duruma getirilebilir.

1 masa için ne kadar epoksi gider?​

Masa,sehpa ve benzeri çalışmalarda şeffaf epoksi reçine sarfiyatı yapılacak eşyanın büyüklüğü ile orantılıdır. Yapılması düşünülen masa ölçüleri 1,50×0,90 ebatlarında baz alırsak 1m2 ye ortalama 25 kg. ile 30 kg. arasında ultra şeffaf epoksi döküm reçine sarfiyatı olur.
Epoksi reçine 25 kg kaç m3?​
Epoksi self levelling zemin kaplama sisteminde 25 kg set halinde (QORAX 302 ürünümüz) bir ürün yaklaşık 12 m2 yer yapar.

Epoksi Nerelerde Kullanılır?​

Epoksi Nerelerde Kullanılır?
Epoksi Nerelerde Kullanılabilir?
- Yalıtım.
- Kaplama ( aşınmaya karşı koruyucu yüzey oluşturduğu için)
- Lamine etme.
- Denizcilik, tekne vs. yapımı
- Uzay ve havacılık.
- İnşaat Sektörü Zemin ve duvar boyası olarak. Çelik imalatlarında, astar, ara kat ve ya son kat boya olarak.

Epoksi nerelere yapılır?​

Epoksi nerelere yapılır?
Epoksi Zemin Kaplama Nerelerde Kullanılır?
- Kimya ve ilaç sanayi.
- Gıda ve meşrubat sanayi.
- Uçak ve motor bakım atölyeleri.
- Steril odalar, laboratuar ve hastaneler.
- Nükleer enerji tesisleri.
- Araç bakım tesisleri.
- Otoparklar.
- Depolar.

Epoksi ne ile temizlenir?​

Aseton, tiner, alkol gibi maddeler ne yazık ki epoksi üzerinde çözücü bir etkiye sahip değiller. Epoksiyi ciltten, deriden, kumaştan ve diğer yüzeylerden bizim bildiğimiz kadarıyla temizleyen tek madde sirkedir. Sirkeyi bir beze, peçeteye döküp ilgili yüzeyi hızlıca temizleyebilirsiniz.

Epoksi su yalıtımı yapılırken belirli adımlar izlenir. Duvar kenarları ve giderlerin pahlanarak sızıntı engellenmesi için pah bandı yardımıyla yarım ay şeklinde pah yapılır. Son kat uygulamaya geçilir ve zemine uygulanan epoksi boya kurumaya bırakılarak işlem tamamlanır.

Epoksi reçine suya dayanıklı bir malzemedir ve yüksek yapıştırma gücü ile kimyasal dirence sahiptir. Suya, alkaliye ve aside karşı direnci oldukça iyidir.

Epoksi dış mekanlarda da kullanılabilir. Zemin kaplama işlemleri sadece iç mekanlar için değil, dış mekanlarda da uygulanabilir. Dayanıklı yapısı sayesinde dış mekanlarda da kolaylıkla kullanılabilir.

Epoksi çıkarıldıktan sonra çamaşırların çamaşır makinesinde yıkanması gerekir. Sirke epoksiyi ciltten, deriden, kumaştan ve diğer yüzeylerden temizleyebilir.

Betonun su geçirmemesi için su yalıtım malzemeleri kullanılabilir. Örneğin, su yalıtım membranları beton üzerine serilerek betonun su geçirimsiz hale getirilmesi sağlanabilir.

Epoksi reçine endüstriyel sektörler için üretilen çeşitli tiplerde olabilir ve dayanıklılığı bileşimine bağlı olarak değişir. Yüksek ısılara dayanabilen epoksiler de bulunmaktadır.

Masa, sehpa ve benzeri çalışmalarınız için şeffaf epoksi reçine kullanacaksanız sarfiyat miktarı yapılacak eşyanın büyüklüğüne göre değişir. Örneğin, 1,50×0,90 ebatlarında bir masa için 1m2'de ortalama 25 kg ile 30 kg arasında ultra şeffaf epoksi döküm reçine sarfiyatı gerekebilir.

Epoksi reçine genellikle m2 bazında değil kg bazında hesaplanır. 25 kg epoksi self levelling zemin kaplama sisteminde yaklaşık 12 m2'lik bir alanı kaplayabilir.

Epoksi geniş kullanım alanlarına sahiptir. Yalıtım, kaplama, laminasyon, denizcilik, uzay-havacılık, inşaat sektörü gibi birçok alanda kullanılabilir.

Epoksi zemin kaplamaları kimya ve ilaç sanayi, gıda ve içecek endüstrisi, uçak ve motor bakım atölyeleri, steril odalar, laboratuvarlar, hastaneler, nükleer enerji tesisleri, araç bakım tesisleri, otoparklar ve depolar gibi çeşitli alanlarda kullanılabilir.

Epoksi temizliği için aseton, tiner veya alkol gibi maddelerin etkili olmadığı bilinmektedir. Epoksiyi temizlemek için sirke kullanabilirsiniz. Sirkeyi bir beze veya peçeteye dökerek ilgili yüzeyi hızlıca temizleyebilirsiniz.

Geri