AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

EPDK ya nasil sikayet edilir?

Editör

Yeni Üye

EPDK ya nasıl şikayet edilir?​

Kurumumuza Bilgi Edinme, Şikayet ve Görüş/Öneri başvurularınızı yan taraftaki modülden portalımıza giriş yaparak yapabilirsiniz. Kurumumuz portalından yapmış olduğunuz başvurularınız ile CİMER aracılığıyla Kurumumuza ulaşan başvurularınızın durumunu ve verilen cevapları yine bu portaldan takip edebilirsiniz.

Kaçak elektrik kullanan kişiyi nasıl ihbar edebiliriz?​

Bedas.com.tr’de bulunan Kaçak İhbar Formu’nu doldurarak, ALO 186 BEDAŞ Çağrı Merkezi’mizi arayarak, Twitter BEDAŞ Destek hesabı ve BEDAŞ 186 mobil uygulamasından kaçak elektrik kullanımı ile ilgili ihbarda bulunabilirsiniz.

Toroslar elektriği nereye şikayet edebilirim?​

Toroslar elektriği nereye şikayet edebilirim?
186’yı arayarak Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye arıza bildiriminde bulunabilirsiniz.

Başkent elektriği nereye şikayet edebilirim?​

Başkent elektriği nereye şikayet edebilirim?
Başkent EDAŞ telefon numarası 186’dır.

Benzin istasyonunu nereye şikayet edebilirim?​

0800 211 0229 / 0555 675 5555. www.petrolofisi.com.tr.[email protected].

EPDK Hangi Bakanlığa Bağlı?​

Kurum, kamu tüzel kişiliğini haiz olup idari ve mali özerkliğe sahiptir. İlişkili olduğu Bakanlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (Bakanlık)’dır. Kurumun merkezi Ankara’dadır; taşra teşkilatı yoktur. Kurum, dağıtım bölgelerinde müşteri ilişkilerini sağlamak amacıyla irtibat büroları kurabilmektedir.

Vergi kaçağı ihbarı nasıl yapılır?​

Vergi kaçağı ihbarı nasıl yapılır?
www.bedas.com.tr web sayfasında bulunan Kaçak İhbar butonu üzerinden kaçak elektrik ihbarı yapılabileceği gibi ALO 186 BEDAŞ Çağrı Merkezi numarasını arayarak kaçak elektrik kullanımı ile ilgili ihbarda bulunabilirsiniz.

Kaçak elektrik kullanım bedeli ne kadar?​

Kaçak elektrik kullanım bedeli ne kadar?
Kaçak elektrik kullanımı cezası ne kadar? Abonenin toplam kaçak elektrik kullanım miktarı hesaplanır ve aktif enerji bedelinin tek terimine göre 1,5 katı olarak elektrik faturasına yansıtılır. Bu bedel kaçak kullanımın başladığından tespit edilen tarihe kadar olan dönem için geçerli olan bedeldir.
Elektrik Kesintisi Hangi Bakanlığa Bağlı?​
EPDK | Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu.
Ankara elektrik kesintisi için neresi aranır?​
Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., hizmet kalitesini geliştirdiği Alo 186 Çağrı Merkezi ile müşterilerine 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

Petrol istasyonlarını kim denetler?​

Petrol istasyonlarını kim denetler?
Benzin istasyonunu kimler denetleyebilir? Ruhsatlı bir akaryakıt istasyonu yılda en az bir kere denetimden geçiyor. Denetim yetkisine sahip birimler şunlar: Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ruhsat ve Denetim, Zabıta, Çevre Koruma ve Kontrol, Sağlık, İtfaiye ile İSKİ genel müdürlükleri.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) şikayet etme ve bilgi almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. EPDK'nın resmi portalına giriş yaparak Bilgi Edinme, Şikayet ve Görüş/Öneri başvurusunu yapabilirsiniz. Başvurunuzu bu portaldan takip edebilirsiniz.
2. CİMER aracılığıyla da EPDK'ya başvuruda bulunabilirsiniz.

Kaçak elektrik kullanımıyla ilgili ihbarda bulunmak isterseniz:
- BEDAŞ'ın resmi web sitesinde bulunan Kaçak İhbar Formu'nu doldurabilir.
- ALO 186 BEDAŞ Çağrı Merkezi'ni arayabilirsiniz.
- Twitter BEDAŞ Destek hesabı ve BEDAŞ 186 mobil uygulaması üzerinden de ihbarda bulunabilirsiniz.

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. veya Başkent EDAŞ'a şikayet etmek istediğinizde 186'yı arayarak arıza bildiriminde bulunabilirsiniz.

Vergi kaçağı ihbarı yapmak istiyorsanız, BEDAŞ'ın resmi web sitesinde bulunan Kaçak İhbar butonunu kullanabilir veya ALO 186 BEDAŞ Çağrı Merkezi'ni arayarak bildirimde bulunabilirsiniz.

Kaçak elektrik kullanım bedeli, abonenin toplam kaçak elektrik kullanım miktarına bağlı olarak hesaplanır. Aktif enerji bedelinin tek katı üzerinden 1,5 katı olarak faturaya yansıtılır.

Elektrik kesintileri ile ilgili şikayet ve bilgi almak için EPDK'ya başvurabilirsiniz.

Petrol istasyonlarını denetleyen birimler arasında Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ruhsat ve Denetim, Zabıta, Çevre Koruma ve Kontrol, Sağlık, İtfaiye ile İSKİ genel müdürlükleri bulunmaktadır. Bu birimler, ruhsatlı akaryakıt istasyonlarını yılda en az bir kez denetlemektedirler.

Geri