AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

EPDK on lisans nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

EPDK ön lisans nedir?​

Önlisans, üretim faaliyetinde bulunmak isteyen tüzel kişilere, üretim tesisi yatırımlarına başlamaları için gerekli onay, izin, ruhsat ve benzerlerinin alınabilmesi için belirli süreli verilen izni ifade etmektedir.
EPDK ya nasıl şikayet edilir?
İletişim Bilgileri
- Adres. Mustafa Kemal Mahallesi, 2078. Sokak No:4 06510 Çankaya/ ANKARA.
- Telefon. (0312) 201 40 00 – 201 40 01 – 201 40 02.
- Faks. (0312) 201 40 50.
- Web Adresi. https://www.epdk.gov.tr/
- KEP Adreslerimiz. KEP Adreslerimiz. Kurum Unvanı: T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU. Vergi Kimlik Numarası: 3350233334.

Enerji Lisansı nasıl alınır?​

Ön lisans başvuruları, her yıl Ekim ayının ilk 5 günü içerisinde gerçekleştirilir. Üretim lisansı almak isteyenler ise yine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na Lisans Başvuru Dilekçesi ile başvuru yapabilirler. Dilekçe ile birlikte yönetmelikte belirtilen belgelerin de teslim edilmesi gerekmektedir.
Lisanslı GES nasıl kurulur?
Lisansız GES kurulması için elektrik dağıtım şirketine başvuru yapılarak Çağrı Mektubunun alınması gerekmektedir. Bunun akabinde TEDAŞ tarafından proje onay süreci ikmal edilerek EDAŞ ile Bağlantı anlaşması imzalanır.

Benzin istasyonunu nereye şikayet edebilirim?​

Işık, ayrıca Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan, akaryakıt, LPG istasyonları ve sayaçlarla ilgili hususların, hazır ambalajlı ürünlerin miktar kontrollerinde yaşanan sorunların da “130 Ürün Güvenliği Şikayet Hattı”na bildirebileceğini kaydetti.
EPDK hangi bakanlığa bağlıdır?
Kurum, kamu tüzel kişiliğini haiz olup idari ve mali özerkliğe sahiptir. İlişkili olduğu Bakanlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (Bakanlık)’dır. Kurumun merkezi Ankara’dadır; taşra teşkilatı yoktur. Kurum, dağıtım bölgelerinde müşteri ilişkilerini sağlamak amacıyla irtibat büroları kurabilmektedir.

Akaryakıt satışını kimler yapabilir?​

Dağıtıcı lisansı sahipleri, faaliyeti geçici olarak durdurulan dağıtıcıların bayilerine, faaliyetin durdurulduğu süre ile sınırlı olmak kaydıyla akaryakıt satışı yapabilir. Dağıtıcı lisansı sahipleri, Kuruldan izin almaları kaydıyla; diğer dağıtıcılara akaryakıt satışı yapabilir.
EPDK izni nedir?
EPDK, enerji piyasası düzenleme kurumunun kısaltmasıdır. EPDK lisans işlemleri daha önceden hazırlanan yasalara uygun olarak yapılmaktadır. Akaryakıt haricinde yapılacak petrol ürünlerinin yurtiçi ve yurtdışından temin edilmesi için kişi veya kurumlara EPDK tarafından bu işi yapmak için uygunluk yazısı verilir.

Enerji Lisansı nedir?​

Lisanslı elektrik üretimi 1 MW üstü kurulu güce sahip uygulamalardır. Tüketim durumunu göstermek gibi bir zorunluluğu yoktur. Üretilen lisanslı elektrik direk olarak şubeye aktarılabilir. Lisanslı elektrik projelerinde lisans süresi 49 yıl olup, üretilen enerjinin piyasa koşullarında satılması da mümkündür.
Lisanslı elektrik üretimi nasıl yapılır?
Elektrik üretim faaliyeti için öncelikli olarak önlisans alınması gerekmektedir. Kaynak türü ve kurulu güce göre belirlenecek önlisans süresi içerisinde yatırımcı, mevzuattan kaynaklanan izin, onay, ruhsat ve benzeri belgelerin edinmesi gerekmektedir.

Geri