AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

EPDK lisans bedeli ne kadar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

EPDK lisans bedeli ne kadar?​

İşletme lisansı alma bedeli petrokimyada 52 bin 370 lira iken, biyodizelde 17 bin 850 lira, işletme atık lisansında 137 bin 230 lira olacak. Madeni yağ lisansı lisans alma bedeli ise 173 bin 930 lira olarak belirlendi. LPG piyasasında, LPG dağıtıcı lisansı lisans alma bedeli 518 bin 650 lira olarak tespit edildi.

EPDK lisans nasıl alınır?​

EPDK lisans nasıl alınır?
Bütün beyan yazıları ile eklerinin unvan, tarih, kaşe ve başvuru sahibini temsil ve ilzama yetkili kişilerin imzasını içermesi gerekmektedir.
- Lisans Başvuru Dilekçesi.
- Yetki Belgesi.
- Oda Sicil Kaydı
- Vergi Kimlik Belgesi.
- Ortaklar, Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri ile Yetkililer Beyanı

Lisans tadil bedeli nedir?​

Lisans tadil bedeli nedir?
Lisans sureti 2 bin 600 lira bedel karşılığında alınabilecek. Lisans tadili bedeli ilgili faaliyete göre 3 bin 850 lira ile 18 bin 50 lira arasında olacak.

Enerji üretim Lisansı nasıl alınır?​

Elektrik üretim faaliyeti için öncelikli olarak önlisans alınması gerekmektedir. Kaynak türü ve kurulu güce göre belirlenecek önlisans süresi içerisinde yatırımcı, mevzuattan kaynaklanan izin, onay, ruhsat ve benzeri belgelerin edinmesi gerekmektedir.

Lisans bedeli nasıl hesaplanır?​

Lisans bedeli nasıl hesaplanır?
Lisans bedeli hesaplanırken sadece marka hakkı sahibinin cirosu, elde ettiği kazancın değil, davalının cirosu, üretim ve satış kapasitesi, satabileceği ürün miktarı da nazara alınarak davalının ticari iş ve işlem hacmine uygun bir bedelin belirlenmesi gerekmektedir, demiştir.

Güneş enerjisi lisansı nasıl alınır?​

Güneş enerjisi lisansı nasıl alınır?
Lisansız GES kurulması için elektrik dağıtım şirketine başvuru yapılarak Çağrı Mektubunun alınması gerekmektedir. Bunun akabinde TEDAŞ tarafından proje onay süreci ikmal edilerek EDAŞ ile Bağlantı anlaşması imzalanır.
EPDK uygunluk belgesi nasıl alınır?​
Başvurular, Kurum elektronik altyapısı kullanılarak, https://www.epdk.gov.tr/Detay/Icerik/3-0-172/petrolakaryakit-harici-urun-islemleri internet adresindeki “Akaryakıt Harici Ürün İzin Başvuru Sayfası” bağlantısıyla erişilen sayfaya, gerekli bilgi ve belgelerin sisteme yüklenmesi ve elektronik imza ile imzalanması …

Lisanslı enerji üretimi nedir?​

Lisanslı enerji üretimi nedir?
Lisanslı elektrik üretimi 1 MW üstü kurulu güce sahip uygulamalardır. Tüketim durumunu göstermek gibi bir zorunluluğu yoktur. Üretilen lisanslı elektrik direk olarak şubeye aktarılabilir. Lisanslı elektrik projelerinde lisans süresi 49 yıl olup, üretilen enerjinin piyasa koşullarında satılması da mümkündür.

GES lisansı nasıl alınır 2021?​

GES lisansı nasıl alınır 2021?

Yoksun kalınan kazanç nasıl hesaplanır?​

Yok- sun kalınan kazancın hesaplanmasında üç yöntem kullanılmaktadır. İlk olarak, marka sahibinin, tecavüz fiili ile oluşan haksız rekabet olmasaydı, elde edebileceği gelir hesaplanabilir. İkinci yöntem, marka hakkına tecavüz edenin markayı kullanarak elde ettiği gelirin hesaplanmasıdır.

Yoksun kalınan kazanç nedir?​

Yoksun kalınan kazanç nedir?
Mahrum kalınan kar, hayatın olağan akışı çerçevesinde, genel hayat tecrübelerine göre malvarlığında meydana gelebilecek artışların zarar verici eylem nedeniyle kısmen veya tamamen önlenmesi sonucu meydana gelen zararı ifade eder.

Sistem Kullanım Anlaşması nedir?​

Sistem Kullanım Anlaşması nedir?
6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nda sistem kullanım anlaşması “Bir üretim şirketi, tedarik lisansı sahibi şirket veya tüketicinin iletim sistemini ya da dağıtım sistemini kullanımına ilişkin genel hükümleri ve ilgili kullanıcıya özgü koşul ve hükümleri içeren anlaşma” Şeklinde tanımlanmıştır.

Lisans gerektirmeyen güneş enerjisi kurulu gücü en fazla ne kadardır?​

Bu çerçevede ilgili kişi her dağıtım bölgesinde her bir aboneliği için lisans almadan elektrik üretim tesisi kurabilir. Bu tesislerin yenilenebilir enerji kaynaklarından birine dayalı olması halinde 500 kWe kurulu güç sınırı, mikro kojenerasyon olması halinde de 50 kWe kurulu güç sınırı vardır.
 
EPDK lisans bedelleri ve lisans başvurusu hakkında detaylı bilgiler verilmiş. İşletme lisans bedelleri farklı sektörlere ve faaliyetlere göre değişiklik gösterirken, EPDK lisansı almak için gerekli evraklar da belirtilmiş. Ayrıca lisans tadil bedelleri ve enerji üretim lisansı alma süreciyle ilgili bilgiler paylaşılmış.

Lisans bedeli hesaplanırken davalının ticari iş ve işlem hacmi, cirosu, üretim ve satış kapasitesi gibi faktörler dikkate alınır. Lisanslı enerji üretimi ise 1 MW üstü kurulu güce sahip elektrik üretim tesislerini ifade eder. Lisanslı projelerde enerjinin piyasa koşullarında satılabilmesi mümkündür.

Ayrıca, GES lisansı almak için uygulanacak sürecin 2021 yılında nasıl işleyeceği ve yoksun kalınan kazanç kavramı hakkında bilgiler verilmiş. Yoksun kalınan kazanç, marka hakkına tecavüz edenin zarar verici eylemleri nedeniyle mahrum kalınan geliri ifade eder.

Sistem Kullanım Anlaşması, Elektrik Piyasası Kanunu'nda tanımlanmış olup, iletim veya dağıtım sistemini kullanımına ilişkin anlaşmayı kapsar.

Son olarak, lisans gerektirmeyen güneş enerjisi kurulu güç için belirli sınırlamalar vardır. Yenilenebilir enerji kaynaklarından birine dayalı tesislerde 500 kWe kurulu güç sınırı, mikro kojenerasyon tesislerinde ise 50 kWe kurulu güç sınırı geçilmemelidir. Bu sınırlamalara uyulduğu takdirde lisans almadan elektrik üretim tesisi kurulabilir.
 
Geri
Üst