Enterferansiyel akim yanik olusturur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
171.662
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Enterferansiyel akım yanık oluşturur mu?​

Anavtajları:Yanık oluşma riski yoktur. Bu sayede duyu kusurunda uygulanabilir. Deri rezistansını azalttığı için uygulanırken ağrı yapmaz. Vakumla kullanabilme özelliği vardır.
Enterferansiyel ne demek?
Enterferansiyel Akımlar: Enterferaksiyel akımlar iki orta şiddetli akımın girişiminden elde edilir. 4000 Hz frekanslı bir akım ile 3900-4000 Hz frekans aralığında bir akım kullanılır ve bu iki akım doku içinde kesişir. Kesiştikleri noktada aralarındaki farka bağlı 0-100 Hz arasında yeni bir akım oluşur.

Vakum Enterferansiyel ne için kullanılır?​

VAKUM ENTERFERANSİYEL Enterferansiyel akımlar deri rezistansını yenme problemi olmadan, vücut içine alçak frekanslı stimüle edici akımlar gönderirler. Enterferansiyel akımlar tedavide direk olarak kaslar ve sinirler üzerine etki ederek, iyonik değişimlere yol açar. Lenfatik sistemi stimüle eder.
Fizik tedavide vakum ne işe yarar?
Vakum Tedavisi Vakum yapabilen özel cihazlar yardımıyla cilde negatif basınç uygulayan kaplarla uygulan bir tedavidir.Çoğu cihaz aynı zamanda vakum yapılan bölgeye alçak frekanslı akım uygular. Kan bu bölgeye toplanarak kanın iyileştirici etkisinden ve akımın ağrı kesici etkisinden yararlanılır.

Diadinami cihazı ne işe yarar?​

Diadinamik akım fizik tedavi uygulamaları içerisinde yapılan elektroterapide kullanılan bir akım çeşidir. Diadinamik akım sinüzoidal akımın bir kısmının yok edilmesi oluşturulan sinüs dalgalı bir monofazik akım çeşidir.
Faradik akım nedir?
Faradik akım, yüksek voltajlı bir indüksiyon akımıdır. Akım süresi, 0.1-1 ms’dir. Tek yönlü kabul edilebilir çünkü kapanış voltajı, açılış voltajına göre çok düşüktür.

Alçak frekanslı akımlar nedir?​

Alçak frekanslı akımlar:1-1000 hz arasında değişen sürekli yön değiştiren akımlardır. Analjezi oluşturmak ve kasta kontraksiyon sağlamak en önemli özelliğidir. Orta frekanslı akımlar: 1000-10000 hz arasında değişen akımlardır. Alçak frekanslı akımlara göre daha kolay ciltten geçer ve derine iletilirler.
TENS cihazı nedir ne işe yarar?
TENS yani transkutanöz elektriksel sinir stimisyanonu, kelime anlamı olarak; deri yoluyla elektriksel sinir uyarımı anlamına gelir. Tens Cihazları, hissedilen ağrıya karşı, vücudun doğal savunma mekanizmasını uyarmayı amaçlar. Son derece güvenli cihazlardır, yan etkileri yoktur.

Vakum elektrot ne işe yarar?​

Vakum interferens Ağrı tedavisi, romatizmal hastalıklar, bel ve boyun fıtıkları, kas rahatsızlıklarında yaygın kullanımı vardır. Bu yöntemde hem vakum hem de özel akım uygulanır. Hastalıklı bölgede kan dolaşımını arttırır. Bu sayede iyileştirici etki elde edilir.
Vakum tedavisi nasıl yapılır?
Özellikli yara örtüsü ve bir bağlantı tüpü ile elektrikli pompa kullanarak yaraya sürekli ya da aralıklı olarak kontrollü negatif basınç uygulanır. İşlem belirli bir süre devam eder. Vakum bağlı kalır ve iyileşme sağlanana kadar birkaç günde bir değişir.

TENS cihazı hangi hastalıklarda kullanılır?​

-Çeşitli hastalıklarda ağrının tedavisinde kullanılır; -Kronik ağrılar, -Bel ağrısı, -Artrit, -Doğum ağrısı, -Sırt ağrısı, -Cerrahi ağrı, -Migren, -Nöropatik ağrı, -Menstrüel ağrı, -Baş ağrısı, -Romatizmal ağrılar vb.
 
Geri
Üst