AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Entelektuel tavir nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Entelektüel tavır nedir?​

Entelektüel, biriktirdiği ‘bilgi’yi, bilhassa siyaset alanının dışından türetilmiş ‘iktidar’ odaklarının meşruiyetini sorgulayacak biçimde kullanan ve insanın yaratıcılığının önüne konulmuş engelleri kaldırmak için bizatihi mücadele eden insandır.

Entelektüel seviye ne demek?​

Entelektüel seviye ne demek?
Örneğin, mesleği bilgi, düşünce ya da fikir üretmek veyahutta bunları yaymak olan akademisyen, bilim insanı gibi kişiler ya da kültür ve sanat konularında belirli bir bilgi ve kültür düzeyine sahip olan insanlar “entelektüel” sıfatı içerisinde tanımlanırlar.

Entelektüel ne demek örnek?​

Entelektüel ne demek örnek?
Çağdaş dünyada entelektüel kelimesinin anlamı şu şekildedir: Kapsamlı bilgi ve birikim gerektiren soyut konularla derinlemesine ilgilenen kişi. Mesleği, mal ve hizmet üreten diğer meslek gruplarından farklı olarak, fikir ve bilgi üretmek ve/veya yaymak olan kişi (akademisyenler, bilim insanları vb)

Entelektüel kişi nasıl olur?​

Entelektüel olmanın ilk şartlarından birisi bence entelektüel görünmeyi değil de, gerçek anlamda entelektüel olmayı ve bunun için emek vermeyi gerektirir. Bu anlamda, sürekli okumak, araştırmak, derinleşmek, analiz etmek, öğrenmek şarttır. Yani kitap okuyacaksınız her gün düzenli olarak.

Enternektüel ne demek?​

Enternektüel ne demek?
Entelektüel, zekasını ve analitik düşünme yetisini mesleği gereği ya da şahsi amaçlarına erişmekte kullanan kişi.

Entelektüel bir insan nasıl olunur?​

Entelektüel bir insan nasıl olunur?
Entelektüel anlamı ne demektir?​
Fransızca’dan dilimize geçen bu kelime intellectuel “aydın, münevver, kültürlü kişi” anlamına gelmektedir. “Zekasını ve analitik düşünme yetisini mesleği gereği ya da şahsî amaçlarına erişmekte kullanan kişi” olarak ifade edilir.

Entelektüel Yeterlilik nedir?​

Entelektüel Yeterlilik nedir?
Düşünmek ve bilgi üretmek, eğitim almak; olaylar arasında bağlantı kurmak ya da gerektiğinde aramak, zekasını ve analitik düşünme yetisini mesleğini ya da şahsi amaçlarına erişmekte kullanabilmek, meraklı ve farkındalık peşindeki kimse, kendisini geliştirerek entelektüel olur.

Ilber Ortaylı entelektüel kimdir?​

Ilber Ortaylı entelektüel kimdir?
Entelektüel Ne Demek? Entelektüel, İlber Ortaylı’nın deyimiyle, “Üstüne vazife olmayan işlerle ilgilenen kişidir.” Örneğin, bir kişi mühendistir ancak tarihle veya sanatla da ilgilenir. Bu alanları da kendi mesleğiymiş gibi kabullenerek çalışmalar yapar.
 
Entelektüel tavır, bilgi birikimini kullanarak insanın yaratıcılığının önündeki engelleri kaldırmak için mücadele eden kişinin tutum ve davranışlarına verilen isimdir. Bu bağlamda, entelektüel bireyler, toplumsal sorunları sorgulayan, olaylara eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşan ve mevcut düzenin eleştirilmesi gerektiğini savunan kimseler olarak tanımlanabilir.

Entelektüel seviye ise, genellikle bilgi, düşünce ya da fikir üretme konularında belirli bir bilgi ve kültür düzeyine sahip olan kişilerin seviyesini ifade eder. Akademisyenler, bilim insanları ve belirli bir alanla ilgili derinlemesine bilgiye sahip olan kişiler genellikle entelektüel seviye olarak nitelendirilirler.

Entelektüel kişi olmanın temel şartları arasında sürekli okuma, araştırma yapma, derinleşme, analiz etme ve öğrenme gibi faaliyetler bulunur. Gerçek anlamda entelektüel olabilmek için emek vermek ve bilgi birikimini sürekli olarak arttırmak gerekir.

"Enternektüel" terimi ise genellikle entelektüel olmayan, zekasını ve analitik düşünme yetisini amaçlarına ulaşmak için kullanan kimseler için kullanılan bir ifadedir.

Entelektüel bir insan olmak için sürekli olarak düşünmek, bilgi üretmek, eğitim almaktan ve farkındalık peşinde olmaktan geçer. Bu süreçte zeka ve analitik düşünme yetilerini geliştirerek kendisini sürekli olarak yenileyen kişi, entelektüel olma yolunda ilerler.

Ilber Ortaylı, entelektüel kavramına "üstüne vazife olmayan işlerle ilgilenen kişi" olarak yaklaşmaktadır. Bu bağlamda, meslek olarak mühendislik yapan ama tarih veya sanata da ilgi duyan ve bu konularda çalışmalar yapan kimseleri entelektüel olarak nitelendirmektedir.
 
Geri
Üst