- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Entegre sistemler nelerdir?
Entegre Yönetim Sistemi kurumların birden fazla olan yönetim sistemlerini bir araya getirerek oluşturulan sistemler bütünüdür. Sistemler sorunları ayrı ayrı çözmek yerine bu yapı içinde bütünsel olarak yaklaşıp çözerek birçok yönden kazanım sağlarlar.Entegre çözüm ne demek?
Bir işletmenin kalite, çevre, iş güvenliği ve bilgi güvenliği yönetim sistemlerinin tüm ilgili bileşenlerini daha kolay yönetmek için tek bir sistemde birleştirilmesine entegre yönetim sistemi – EYS (Integrated Management Systems – IMS) denir.Entegre modeli nedir?
Entegrasyon, insanların bir toplumla bütünleşmesini, o topluma uyumunu anlatmak için sık sık kullanılan bu sözcük kısaca anlamı bütünleşme ve uyumdur. Örneğin; Almanya’da yaşayan Türk işçilerinin Alman toplumuyla uyumu. Entegre ise, sanayi, teknoloji ve planlama alanında kullanılır. Bu kavramın anlamı bütünleşmektir.
Entegre yönetim sisteminin avantajları nelerdir?
Bir defada birden fazla sistemin denetlenerek, uygun bulunması halinde belgelendirilmesi. Denetim sürelerinde avantaj (Her bir sistemin tek tek denetlenmesine göre) Ortak prosedürlerin ayrı ayrı dökümante edilmesi gereğinin ortadan kalkması
Entegre program kullanımının en önemli faydası nedir?
Kullanımı son derece kolay olan sistem, diğer uygulamaların da rahatlıkla kontrol edilebilmesini sağlar. İş akışlarının kuruma özel şekilde ayarlanabiliyor olması, sistemin tercih sebeplerinden biri olmaktadır. Kurumun faaliyet alanına ve iş akışına uygun olarak düzenlemeler yapılabilir.ISO yönetim sistemleri Nedir?
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, müşteri beklentileri, ihtiyaçları ve mevzuat şartlarını karşılama yolu ile müşteri memnuniyetinin artırılmasını öngören dünyaca kabul görmüş bir kalite yönetimi sistemi biçimidir.Yönetim standartları nelerdir?
Kalite yönetim sistemi prensipleri neler?