AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ensefalit tanisi nasil konur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.249
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ensefalit tanısı nasıl konur?​

Ensefalit tanısı için ayrıntılı bir öykü alınıp tam bir fizik ve nörolojik muayene yapılması esastır. Başlangıç laboratuvar tetkikleri (tam kan sayımı, serum elektrolitleri,glukoz, üre, kreatinin, karaciğer enzimleri ve koagulasyon paneli) sonrasında kesin tanı için lumbal ponksiyon yapılmalıdır.

Ensefalit belirtileri nedir?​

Ensefalit (Beyin iltihabı) belirtileri, genellikle ani gelişir ve şiddetlidir. Viral beyin iltihabı olan kişiler, çoğunlukla grip benzeri belirtiler gösterirler. Ensefalit belirtileri, genel olarak ateş, baş ağrısı, kaslarda ve eklemlerde hissedilen ağrı, yorgunluk, bitkinlik halidir.
Beyin iltihabı kanda çıkar mı?
Beyin iltihabı iyileşir mi? Erken dönemde tanı ve tedavi sürecinin başlatıldığı vakalarda konforlu bir iyileşme mümkün olmaktadır. Beyin iltihabı kan tahlilinde çıkar mı? Virüslerin ve diğer mikroorganizmaların neden olduğu iltihaplanmalar, çeşitli kan ve idrar testlerinde ortaya çıkabilir.
Beyin iltihabı nasıl teşhis edilir?
Beyin iltihabı belirtileri nelerdir?
- Yüksek ateş
- Şiddetli baş ağrısı
- Ense ağrısı
- Kusma.
- Bilinç bulanıklığı
- Hareketlerde yavaşlama.
- Görme bozuklukları
- Bilinç kaybı

Vücutta iltihap belirtileri nelerdir?​

Kızarıklık, şişlik, ağrı, ısı artışı ve etkilenen yerde fonksiyon kaybı olması iltihabın temel belirtileridir. İltihabın sebebi enfeksiyon ise antibiyotik ve antifungal gibi ilaçlar ve kremler kullanılır. Uzun süreli kronik iltihaplar gerekli durumlarda ise kortizon gibi iltihap baskılayıcı ilaçlar kullanılır.

Beyin iltihabı nelere yol açar?​

Beyinde ciddi hasar oluşumuna neden olan beyin iltihabı, sinir sisteminin fonksiyonlarında hayati tehdit eden işlev bozukluğuna yol açmaktadır. Erken dönemde teşhis edilip, etkin bir tedavi uygulanmadığı takdirde ölümle neticelenebileceği gibi, kalıcı- ağır bedensel ve zihinsel fonksiyon kayıplarına yol açabilmektedir.
 
Geri
Üst