AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Enjektorun biri calismazsa ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Enjektörün biri çalışmazsa ne olur?​

Enjektör arızası halinde aracınızın hızını istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün olmayacaktır. Hızlanma sorunu ve devir ayarlayamama sorunu meydana gelecektir. Araç çalıştırıldığı andan itibaren motor alanından ses gelmeye başlar. Araçta teklemeler meydana gelir.

Enjektör işeme yaparsa ne olur?​

İşeyen enjektör piston başına atomize olmamış (sisleme gibi) yakıt damlatır. Aynı bir çeşmenin su damlatması gibi düşünebilirsiniz. Bu yakıt piston sıkıştırmaya başladığı zaman yanmaya başlar fakat yanma enjektörden atomize olan motorin gibi olmaz ve metal üstünde birikinti yanması şeklinde olur.
Enjektörün görevi nedir?
Enjektörün işlevi ise yakıtı püskürtmektir. Bu bakımdan oldukça önemli bir işleve sahip durumdadır. Yakıtı püskürterek araca yüklenmiş durumda olan yakıtın dağıtılmasını sağlar. Enjektör genel olarak son derece basit bir prensibe sahiptir.

Yakıt enjektörü nedir?​

Enjektör yakıtı alıp yanma odasına miktarını ayarlayarak gönderen bir parçadır. Aracın çalışması için en önemli parçalardan bir tanesidir. İki farklı yakıt türü için üretilen enjektörler kendi arasında ikiye ayrılır. Bunlar dizel enjektör ve benzinli enjektördür.

Enjektör arızası nelere sebep olur?​

Enjektörlerin imalatındaki kusurlar ve az katkı maddesi ile kalitesiz yakıtların kullanılmasıyla oluşan arızalardır . Bu arızalar Enjektör parçalarının hava geçirmez şekilde kapanmasına neden olur ve enjektörden püskürtülen yakıt yerine ulaşmaz.
Enjektör pistona zarar verir mi?
Dizel otomobil sahiplerinin en büyük korkusu olan yakıt sistemi arızalarından biri de enjektörlerin arıza yapmasıdır. Enjektör arızası sonucunda enjektör yakıtı tutamaz ve pistonun tepesine verir. Pistonun tepesine yüksek basınç ile gelen yakıt pistonun delinmesine sebep olabilir.

Benzin enjektör işemesi nasıl anlaşılır?​

ENJEKTÖR ARIZA BELİRTİLERİ (BENZİN ENJEKTÖR ARIZASI NASIL ANLAŞILIR?) *Enjektör arızasında motorda (ilgili silindirde) tekleme meydana gelir. *Motor vuruntulu çalışır. *Motor gücünün düşmesi, yakıt tüketiminin artması, hızlanmada kesiklik, dalgalı rölanti, motor yüke bindiğinde titreme-güçte kesiklik.

Enjektör kodlama yapılmazsa ne olur?​

Bu işlemin yapılmaması durumunda ECU, bir önceki enjektörün karakterizasyon özellikleriyle çalışmaya devam edecek ve düşük motor gücü, aşırı duman çıkışı ve artan motor gürültüsü gibi sorunların ortaya çıkmasına neden olacaktır.
Yakıt enjektörü neden bozulur?
Enjektörler, yakıtı çok ince şekilde püskürtürler, yakıt kanalları ise çok dardır. Sürücülerin kullandığı ucuz ve kalitesiz yakıtlar yüzünden bu kanallar tıkanır ve sonucunda enjektörler arıza yapar. Enjektörler pahalı parçalar olduğundan arızalandığında önce tamir yoluna gidilir eğer tamir edilemezse değişimi gerekir.

Enjektör çekişi etkiler mi?​

Aracınızda siyah duman atma varsa enjektörleriniz bozulmuş demektir. En belirgin özelliği budur. Bunun dışında yakıt tüketiminiz artmışsa, motor çekişi düşmüşse, aracınız tekliyorsa, rölantideyken aniden stop ediyorsa ve sabahları geç çalışıyorsa enjektörlerinizin arızalı olduğundan şüphelenebilirsiniz.

Dizel motor enjektör kaç km de değişir?​

Araç eğer benzinli ise 40.000 km’de, dizel ise de 25.000 km ila 30.000 km arasında enjektör temizliğinin yaptırılması gerekmektedir.
Dizel araçlarda enjektör bakımı kaç km yapılır?
Bunları önlemek için yapılması gerekenlerden biri de enjektör temizliğidir. Aracınız benzinliyse, 40.000 km’de, dizelse 25.000- 30.000 km arasında yakıt enjektör temizliğini mutlaka yaptırın. Bu temizlik yakıt deposundaki mazotun tamamı bitmeden üzerine deponuzu doldurmanız olası sorunların önünü kapatacaktır.

Enjeksiyon motora zarar verir mi?​

Motorunuz arıza verir. Motor çekiş performansı düşer. Yakıt tüketimi artar. Egzozda hasar ya da bozulma oluşur.

Yakıt Kokusu ve Fakir Karışım Enjektör arızalarında genellikle araç fakir karışıma düşer. Bu, daha fazla hava, daha az yakıt demektir. Arızalı bir yakıt enjektörü, yakıtın motor silindirine akışını kısıtlar. Bu da ateşleme hatalarına neden olarak aracın sarsıntılı çalışmasına neden olur.

Yakıt Katkıları işe yarıyor mu?​

Yani bu tip katkı maddeleri mucize yaratmıyorlar. Yaptıkları şey, motor yakıt sistemi aksamları arasında sıkışmış yağ, kir, toz zerrelerini ve pasları temizlemek. Bu da sonuç olarak eski ve bakımsız motorlarda performansı iyileştirecektir.
Enjektör memesi neden bozulur?

Dizel enjektör arızaları nelerdir?​

Würth dizel yakıt katkısı ne işe yarar?​

Benzin ve Dizel yakıt katkıları yanma odalarında, supaplarda, enjektörlerde ve dizel motorların partikül filtrelerindeki kalıntıları temizler ve oluşmalarını engeller. LPG’li motorlarda supapları ve supap yuvalarını korur.
Benzin enjektör Temizleyici işe yarar mı?
Enjektör Temizleyicinin Faydaları Enjektörlerin ve yakıt sisteminin diğer parçalarının temizlenmesin sağlar. Yakıt filtresinin ömrünü uzatır. EGR ve egzoz sistemini temizleyerek emisyonlarının azalmasını sağlar. Yakıtın silindir içerisinde daha iyi yakılarak yakıt tasarrufu sağlar.

Enjektör Pulu arızası nasıl anlaşılır?​

Enjektör pulunun arızası durumunda arabanızdan ”fıs, fıs, fıs, fıs ” seslerini duyabilirsiniz. Bu ses sürekli ve ritmik bir şekilde çıktığı için de diğer arızalardan kolayca ayırabilirsiniz. Enjektör pulunun arızasının bir diğer belirtisi ise aracınızda gözle görülür bir şekilde performans kaybı meydana gelir.

Enjektör pompası arızası nasıl anlaşılır?​

Araç rölantide çalışırken standart bir ses çıkarır. Yakıt pompasından standart dışı bir ses gelmesi yakıt pompasının arızalanmasının bir göstergesidir. Yakıt pompasının sesi sessiz bir ortamda vızıldama şeklinde duyulmakla birlikte gürültülü bir ortamda duyulması mümkün değildir.
Dizel enjektör arızası nasıl belli olur?
Enjektör Arızası
- Araç motoru çalışma sırasında olması gerekenden daha yüksek seste gürültüler yapar.
- Enjektör arızası halinde aracınızın hızını istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün olmayacaktır.
- Araç çalıştırıldığı andan itibaren motor alanından ses gelmeye başlar.
- Araçta teklemeler meydana gelir.
 
Geri
Üst