- Konu Yazar
- #1
Enis hastalığı nedir?
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, cinsel temas sonucu oluşan enfeksiyonlardır. Bu hastalıkların erken tanı ve tedavisi hem birey hem de toplum sağlığı açısından oldukça önemlidir.Klamidya tedavisiz geçer mi?
Klamidya enfeksiyonu bakteriyel bir enfeksiyon olduğundan tedavisi antibiyotik ile yapılır. Klamidya enfeksiyonu tedavisinde kullanılan antibiyotikler genelde 7 günlüktür. Hastalığın semptomları geçse bile antibiyotiklere devam edilmesi son derece önemlidir.Klamidya tekrarlar mı?
Klamidya tekrarlar mı?Klamidya enfeksiyonunun tekrarlaması sık görülen bir durumdur. Cinsel partnerlerin uygun bir şekilde tedavi edilmediği hastalarda (özellikle de kadınlarda) Klamidya enfeksiyonu tekrarlar. Klamidya enfeksiyonu geçiren kadın veya erkekler tedavi edildikten 3 ay sonra tekrar kontrol için doktora başvurmalıdır.
Ex belirtileri nelerdir?
Korunmasız hastalıklı biriyle cinsel ilişkiden sonra 1-4 hafta içinde erkeklerde penis ucunda akıntı, idrar yaparken yanma, kas ve eklem ağrıları, bazen ateş, deri döküntüleri, penis ucunda kızarıklık gibi belirtilerle başlar.Ex hastalığı nasıl olur?
Bu virüs, hastalıklara karşı direnç göstermemizi sağlayan bağışıklık sistemine saldırır ve bir süre sonra da onu yok eder. AIDS kan yoluyla bulaşır. Ancak bu hastalık en çok cinsel yollarla yayılır. Kanında bu virüsü taşıyan biriyle yaşanılan cinsel ilişki, HIV virüsünün sağlıklı kişiye bulaşmasına neden olur.Klamidya nasıl belli olur?
Klamidya nasıl belli olur?Penis ucundan az miktarda berrak veya bulanık akıntı gelmesi, Ağrılı idrara çıkma, Penis ucunun çevresinde yanma ve kaşıntı, Testis çevresinde ağrı ve şişlik olarak sıralanabilir.
Klamidya enfeksiyonu cinsel ilişki ile penis, vajina, ağız veya anal yolla bulaşır. Klamidya enfeksiyonunun bulaşması için illa enfekte kişinin boşalması gerekmez. Boşalma olmayan cinsel ilişki ile de Klamidya enfeksiyonu bulaşabilir.
İdrarınız klozetin içindeki suyun yüzeyine çarparken mikroplarla dolu bir sis çıkabilir ve bu sisi soluyabilirsiniz. Bulaşıcı hastalıklar uzmanı Amesh Adjala: “Tuvaletlerdeki siste dışkı bakterileri ve diğer bazı mikro organizmalar, örneğin bazı virüsler bulunabilir.”
Tuvaletten sıçrayan su hastalık yapar mi?
Tuvaletten sıçrayan su hastalık yapar mi?Huffington Post internet sitesine konuşan Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi’nden William Schaffner, “Tuvaletler enfeksiyon geçişi için bir araç değildir. Hiçbir hastalığa yakalanmazsınız” diyor.