AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Enginar nedir ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.383
Çözümler
6
Tepkime puanı
1
Puan
38

Enginar nedir ne işe yarar?​

* Enginar, antioksidan, vitamin ve mineral açısından zengin olmasından dolayı dolaşım ve sindirim sistemi düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Enginar ayrıca, kanı temizler, kötü kolesterolü (LDL) düşürüp iyi kolesterolü dengeler. * Enginarın bir diğer sağlık yararı, kan basıncını düşürmeye yardımcı olmaktır.
Enginar tohumu nereden temin edilir?
Tohum elde edilecek enginar bitkisinin olmaması durumunda aktarlardan ya da internet üzerinden kolaylıkla temin edilebilir ve bulunabilir.
Enginar ne zaman alınır?
Nisan ve Mayıs ayında tüketilmesi doğru olan enginar, lkbaharda bolca yenmesi öneriliyor. Özellikle ev hanımları enginarı bu dönemlerde kış aylarında da tüketilmek üzere dolaplarda muhafaza ediyor.

Enginar yemeği nasıl yapılır?​

Enginarları pişireceğiniz sosu hazırlamak için bir kapta 2 adet sıkılmış limon suyu, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek zeytinyağını karıştırın. Geniş bir tencereye 8 adet enginarı yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız garnitürden koyun. Limonlu su karışımını da tencereye aktarın.
Enginar ekimi nasıl yapılır?
Enginar tohumu üzerinden ekim yapılacağı zaman, sıra arası mesafe 1.40 m, sıra üzeri ise 1.20 m oluyor. Tohumlu üretimde genellikle önce fide yetiştiriliyor. Bunun için mart-nisan aylarında tohumlar saksılara, tüplere ekilerek çimlendiriliyor, fide haline getiriliyor. Her saksıya 2-3 tohum ekilerek üretim yapılıyor.
Karadeniz bölgesinde enginar yetişir mi?
Enginar çoğunlukla Ege ve Akdeniz bölgelerinde Ekim ayı gelince dikilir. Marmara bölgesinde ise enginarın dikim zamanı Kasım ayına rastlar. Karadeniz bölgesi için enginar ekiminin yapıldığı dönem Mart-Nisan aylarına tekabül etmektedir.

Enginar hangi ayda çıkar?​

Ancak bazı enginar çeşitleri yaz mevsiminde de yetiştirilebilir. Kış ve ilkbahar mevsimlerinin sebzesi olarak da bilinir. Şubat mayıs aylarında hasat edilen enginarın en lezzetli tüketilebilir iyi ay nisan ve mayıs aylarıdır.
Zeytinyağlı enginar en kolay nasıl yapılır?
Enginarlarımızı uygun bir kap içerisine alalım, yarım limon suyu ile ovalım ve tencereye dizelim. Orta kısımlarına hazırladığımız sebzelerden paylaştıralım. Kalan garnitürü de enginarların üzerine paylaştıralım. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz ve suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
Çanak enginar yemeği nasıl yapılır?
Çanak enginarlarımız güzelce yıkanır ve kararmaması için limon ile ovulur. Tencerenin içerisine çanak enginarlar dizilir ve içlerine hazırladığımız karışım eklenir. Üzerine limon suyu gezdirilir biraz şeker ve tuz atılır. En son olarak bir su bardağı su eklenir ve zeytinyağı dökülür pişmeye bırakılır.
 
Geri
Üst