AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Engin Hepileri kimdir? hayatı biyografisi

haberci

Yeni Üye
Engin Hepileri biyografisi
Engin Hepilerinin hayatı
Engin Hepilerinin rolleri
Doğum Yeri : İstanbul
Doğum Tarihi : 31 Mayıs 1978
Eğitimi : Yüksek Lisans
Kent Oyuncuları kadrosunda bulunan oyuncu, farklı alanlara yönlendirilmiş oyunlarda rol aldı, hem 2008 yılında Israel Horowitz'in Kuyruk oyununu yönetti
Tiyatro çalışmalarına Cağaloğlu Anadolu Lisesi'ndeki orta öğrenimi esnasında başlayan Engin Hepileri, 1996'da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne girdi 2002'de aynı üniversitede oyunculuk alanında yüksek lisans eğitimine başladı ve 2005 yılındaki mezuniyetine kadar araştırma görevlisi olarak çalıştı
Lise yıllarında Devlet Tiyatroları'nın dört oyununda yer aldı 1998'de ise Anlat Şehrazat müzikalinde ve Tiyatro Fora'da Ölümsüzler oyununda rol aldı O yıl Büyük Kasaba Oyuncuları kadrosuna katılan oyuncu bu toplulukta böylece fazla oyunda rol almanın yanı sıra televizyon dizilerinde ve sinema filmlerinde de yer aldı
2008 yılında tiyatro yönetmenliğine başlayan oyuncu ayrıca Akademi Kenter'de öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır *

Engin Hepileri, 31 Mayıs 1978 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Eğitim hayatına Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde başlayan Hepileri, tiyatro tutkusuyla bu alanda ilerlemeye karar vermiştir. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne girmiş ve burada oyunculuk eğitimi almaya başlamıştır. Daha sonra aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine devam etmiş ve 2005 yılında bu eğitimini tamamlayarak mezun olmuştur.

Lise yıllarında Devlet Tiyatroları'nın dört farklı oyununda rol alan Engin Hepileri, tiyatro alanındaki yeteneğini erken yaşlarda ortaya koymuştur. Profesyonel kariyerine adım attıktan sonra 1998'de "Anlat Şehrazat" müzikalinde ve "Ölümsüzler" adlı oyunda sahne almıştır. Ayrıca Büyük Kasaba Oyuncuları kadrosuna katılan Engin Hepileri, tiyatroda pek çok oyunun yanı sıra televizyon dizileri ve sinema filmlerinde de başarılı performanslar sergilemiştir.

2008 yılında tiyatro yönetmenliğine adım atan Hepileri, aynı zamanda Akademi Kenter'de öğretim görevlisi olarak da çalışmaktadır. Oyunculuğunun yanı sıra yönetmenlik ve akademisyenlik kariyeriyle de dikkat çeken Engin Hepileri, Türk tiyatro dünyasında önemli bir yere sahiptir.

Geri