AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Engellilere Ücretsiz Memurluk Kursu

haberci

Yeni Üye
Engellilere Bedava Memurluk Kursu Hakkında Veri
Engellilere Bedava olarak verilecek Memurluk Kursları Irk Eğitim Merkezleri ve yerinde görülecek diğer merkezlerde düzenlenecek
Ücretsiz yapılacak kurslar için il ve ilçelerdeki Insanlar Eğitim Merkezlerine başvurular başladı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Sıhhat Bakanlığı ile ÖSYM arasında imzalanan protokol ile 2019 ÖMSS'nin ÖSYM tarafından yapılması kararlaştırılmış ve sınavın 29 Nisan 2019 tarihinde yapılacağı ilan edilmişti
ÖMSS test içerikleri, KPSS'ye paralel olarak, orta öğretim, önlisans ve lisans sınavlarının içerikleriyle benzer olacak ve testler bu kapsamda 60 soruluk genel kabiliyet ve genel kültür kısımlarından oluşacak ÖMSS hazırlık kurslarında verilecek eğitimin içeriği de sınav içeriğine paralel olarak, Türkçe, matematik, Atatürk İlkeleri, Türkiye coğrafyası, esas yurttaşlık bilgisi, genel kültür ve genel kabiliyet konularından oluşacak
Genel özürlüler (ortopedik, süreğen, ruhsal ve hissi, dil ve söylev bozukluğu olan özürlüler gibi), görme özürlüler, işitme özürlüler ve zihinsel özürlüler kategorilerinde gerçekleştirileceği için sınava karşın kurslar da buna kadar düzenlenecek
Hazırlık kurslarına, lise ve dengi okul mezunu, ön lisans mezunu ve lisans mezunu olanlar başvurabilecek
Eğitimler sonucunda kursiyerlere ÖMSS'ye yönelik yeterliliklerin kazandırılması ve kursiyerlerin başarı oranının arttırılması hedefleniyor Program süresi 216 ile 360 saat arasında olacak
Konuyla ilgili bakanlığın sitesinde yayımlanan resmi açıklamada şu ayrıntıalra yer verildi
Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kadar 29 Nisan 2019 tarihinde yapılacaktır ÖMSS başvuru formu kılavuzu ve detayları ÖSYM ve (osymgovtr) Özürlü ve Ihtiyar Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ozurluveyasligovtr) web sitelerinden öğrenilebilecektir
Daha önce duyurulduğu üzere ÖMSS için düzenlenecek olan hazırlık kursları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Ihtiyar Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz girişimi ile Milli Eğitim Bakanlığı Yaşam Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İl ve İlçelerdeki Insanlar Eğitim Merkezlerinde verilecektir
ÖMSS Kurslarına için özürlü vatandaşlarımızın ikamet ettikleri il veya da ilçelerindeki en yakın Halk Eğitim Merkezine başvurmaları gerekmektedir
En yakın Irk Eğitim Merkezinin irtibat bilgilerini öğrenmek için tıklayınız: hemmebgovtr *

Engellilere bedava olarak verilecek memurluk kursları hakkında verilen bilgilere göre, kurslar Irk Eğitim Merkezleri ve yerinde görülecek diğer merkezlerde düzenlenecek. Ücretsiz yapılacak kurslar için il ve ilçelerdeki İnsanlar Eğitim Merkezlerine başvurular başlamış durumda.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve ÖSYM arasında imzalanan protokol ile 2019 Özürlü Memur Seçme Sınavı'nın (ÖMSS) ÖSYM tarafından yapılması kararlaştırılmış ve sınavın 29 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirileceği ilan edilmişti. ÖMSS test içerikleri, KPSS'ye paralel olarak, ortaöğretim, önlisans ve lisans sınavlarının içerikleriyle benzer olacak ve testler 60 soruluk genel kabiliyet ve genel kültür kısımlarından oluşacak.

ÖMSS hazırlık kurslarında verilecek eğitimin içeriği de sınav içeriğine paralel olarak Türkçe, matematik, Atatürk İlkeleri, Türkiye coğrafyası, esas yurttaşlık bilgisi, genel kültür ve genel kabiliyet konularını kapsayacak şekilde düzenlenecek. Genel özürlüler, görme özürlüler, işitme özürlüler ve zihinsel özürlüler kategorilerinde gerçekleştirileceği için sınava karşılık kurslar da buna göre düzenlenecek.

Hazırlık kurslarına, lise ve dengi okul mezunu, ön lisans mezunu ve lisans mezunu olanlar başvurabilecek. Eğitimler sonucunda kursiyerlere ÖMSS'ye yönelik yeterliliklerin kazandırılması ve kursiyerlerin başarı oranının arttırılması hedefleniyor. Program süresi 216 ile 360 saat arasında olacak.

Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 29 Nisan 2019 tarihinde yapılacaktır. ÖMSS başvuru formu kılavuzu ve detayları ÖSYM ve Özürlü ve İhtiyar Hizmetleri Genel Müdürlüğü web sitelerinden öğrenilebilecektir.

ÖMSS için düzenlenecek olan hazırlık kursları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve İhtiyar Hizmetleri Genel Müdürlüğü girişimi ile Milli Eğitim Bakanlığı Yaşam Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından İl ve İlçelerdeki İnsanlar Eğitim Merkezlerinde verilecektir. ÖMSS Kurslarına katılmak isteyen özürlü vatandaşların ikamet ettikleri il veya ilçedeki en yakın Halk Eğitim Merkezine başvurmaları gerekmektedir.

Detaylı bilgi almak ve en yakın Irk Eğitim Merkezinin irtibat bilgilerini öğrenmek için hemmebgovtr adresine tıklayabilirsiniz.

Geri