- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Engellilere en geniş haklar hangi yasa ile tanımlanmıştır?
3/12/2008 tarihli ve 5825 sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunan ekli “Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme”nin onaylanması; Dışişleri Bakanlığının 13/5/2009 tarihli ve HUMŞ/619 sayılı yazısı üzerine, 31/5/1963 tarihli ve 244 sayılı Kanunun 3 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 27/5/2009 tarihinde …Zihinsel ve Bedensel Engelliler ne kadar yaşar?
genellikle 20 yaş cıvarında hayatlarını kaybetmektedirler.Engellilere yönelik temel yasal düzenleme ne zaman yapıldı?
25/4/2013 tarihli ve 6462 sayılı Kanunun 1’inci maddesiyle başta Engelliler Kanunu olmak üzere mevzuatta “özür/özürlü” gibi kavramlar yerine “engel/engelli” kavramlarının kullanılmasına başlanmıştır.
5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun ne zaman?
5378 Engelliler Hakkında Kanun. 3.5.2013 Tarihli ve 6462 sayılı Kanunun 1 nci maddesiyle bu Kanunun Adında yer alan “Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması” ibaresi “Engelliler” olarak değiştirilmiştir.5378 sayılı kanun hangi bakanlık?
Engelliler Danışma ve Koordinasyon Merkezinin çalışma usul ve esasları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulunca müştereken çıkarılan yönetmelikle belirlenir.Engelli maaşı ne zaman verilmeye başlandı?
1.1. Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları İle Özürlü ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik” 25.01.2013 tarih ve 28539 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanmıştır.
Engelli hakları nelerdir?
Madde 51- Bu Kanunun 35 inci maddesi ile 50 nci maddesinin (a) bendi 1.6.2006 tarihinde, diğer maddeleri yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
5378 sayılı engelliler Kanuna göre eğitsel değerlendirme nerede ve kim tarafından yapılır?
Bireylerin eğitsel değerlendirme, tanılama ve yönlendirilmesi ile ilgili iş ve işlemler rehberlik ve araştırma merkezi bünyesinde oluşturulan Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu tarafından yapılır. Bu sürecin her aşamasında aile bilgilendirilerek görüşü alınır ve sürece katılımı sağlanır.