AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Engelli raporuna itirazdan sonra ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Engelli raporuna itirazdan sonra ne olur?​

İl sağlık müdürlüğünce, engelli kişi en yakın farklı bir engelli sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen engelli sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen engelli sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise engelli sağlık kurulu raporu kesinleşir.

Engelli raporuna itiraz edilebilir mi?​

Engelli sağlık kurulu raporuna; engellinin kendisi, velisi, vasisi veya raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İşte itiraz süreci… yetkili hastaneye gönderilir. verilen engelli sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise engelli sağlık kurulu raporu kesinleşir.

Süresiz engelli raporu hangi hastalıklara verilir?​

Süresiz engelli raporu hangi hastalıklara verilir?
ENGELLİ RAPORU ALMAK İÇİN HANGİ HASTALIKLARA BAKILIR?
- Sindirim Sistemi.
- Onkoloji.
- Sinir Sistemi.
- Kulak, Burun, Boğaz.
- Kas ve İskelet Sistemi.
- Zihinsel ve Ruhsal Hastalıklar.
- Görme Özrü
- İşitme Özrü

Engelli raporunu nasıl iptal ettirebilirim?​

Engelli Sağlık Kurulu Raporu’na; engelli birey, velisi veya vasisi ya da raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebiliyor. İlgililerin, itiraz dilekçesi ve ilk engelli sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte bulundukları ilin Sağlık Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor.

Engelli raporu silinir mi?​

“Rapor Silme” butonu eklenmiştir. Silme işlemi e-Rapor sisteminde üretilen bir rapor ya da ıslak imzalı düzenlenerek Ulusal Engelli Veri Bankasına kaydedilen 30.07.2019 tarihinden sonraki raporlar için gerçekleştirilebilecektir.

Sağlık kurulu raporuna itiraz süresi ne kadar?​

Sağlık kurulu raporuna itiraz süresi ne kadar?
3. Sağlik Kurulu İtiraz Başvuru
Raporun adı | İtiraz süresi
Engelli Sağlık Kurulu Raporu | 30 gün
Diğer Sağlık Kurul Raporları | 30 gün
Türk Silahları Kuvvetleri Sağlık Kurulu Raporları | 3 iş günü

Heyet raporu iptal edilir mi?​

Eğer verilen rapor sakatlık oranı cetveli’ne göre hatalı verilmişse, evet, hastane raporu iptal de edebilir, değitire de bilir.

Süresiz engelli raporu ne demek?​

Tedavi edilebilir hastalar için süreli, tedavisi mümkün olmayan ve % 90 ve üzeri rapora sahip olan kişiler için süresiz rapor verilmektedir.
 
Engelli raporuna itiraz süreci oldukça önemlidir ve engelli kişi, velisi, vasisi veya raporu isteyen kurum tarafından yapılabilir. İlgililer, itiraz dilekçesi ve ilk engelli sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte bulundukları ilin Sağlık Müdürlüğü’ne başvurarak itirazlarını iletebilirler. İtiraz süresi konusunda belirli bir zaman dilimi vardır, bu sürelere dikkat etmek önemlidir.

Raporun adına göre belirlenen itiraz süreleri şu şekildedir:
- Engelli Sağlık Kurulu Raporu: 30 gün
- Diğer Sağlık Kurulu Raporları: 30 gün
- Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Kurulu Raporları: 3 iş günü

Eğer verilen sağlık kurulu raporu hatalı veya yanlış olduğuna inanılıyorsa, hastane raporunu iptal ettirme hakkı vardır. Özellikle sakatlık oranı cetveline göre hatalı verilen raporlar, hastane tarafından iptal edilebilir veya değiştirilebilir.

Süresiz engelli raporu, tedavisi mümkün olmayan ve %90 ve üzeri engellilik oranına sahip olan kişilere verilen bir rapor türüdür. Bu rapor, kişinin yaşam boyu devam eden bir engelliliğe sahip olduğunu gösterir ve belirli periyotlarla tekrar değerlendirme ihtiyacı duyulmaz. Bu insanlara yapılacak herhangi bir itiraz durumunda, süresiz engelli raporunun iptal edilmesi ya da değiştirilmesi durumu söz konusu olabilir.
 
Geri
Üst