AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Engelli Raporu Olan Kisi Nelerden Faydalanır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Engelli raporu olan kişi nelerden faydalanır? Engelli raporu, sağlık sorunları nedeniyle yaşamı kısıtlanan bireylere çeşitli avantajlar sağlar. Bu rapora sahip olanlar, engelli maaşı alabilir ve engelli indirimlerinden yararlanabilir. Ayrıca, engelli araç indirimi ve engelli park yeri gibi imkanlardan faydalanabilirler. Engelli raporu aynı zamanda engelli eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerine erişim sağlar. Bu kişiler, engelli sağlık hizmetlerinden de ücretsiz veya indirimli olarak yararlanabilirler. Engelli raporu olan kişiler, yaşamlarını kolaylaştırmak ve destek almak için bu avantajlardan faydalanabilirler.
İçindekiler

Engelli Raporu Olan Kişi Nelerden Faydalanır?​

Engelli raporu olan kişiler, birçok alanda çeşitli haklardan ve avantajlardan faydalanabilirler. İşte engelli raporu olan kişilerin yararlanabileceği bazı önemli konular:

1. Sağlık Hizmetleri​

Engelli raporu olan kişiler, sağlık hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli olarak faydalanabilirler. Bu kapsamda, doktor muayeneleri, ilaçlar, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri gibi sağlık ihtiyaçları karşılanır.

2. Eğitim Hakları​

Engelli raporu olan kişiler, eğitim haklarından özel olarak yararlanır. Okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim düzeyindeki eğitim kurumlarında özel eğitim imkanları sağlanır ve kaynak desteği verilir.

3. İstihdam Olanakları​

Engelli raporu olan kişiler, istihdam olanaklarından faydalanabilirler. Devlet destekli iş ve meslek danışmanlığı, işe yerleştirme programları ve teşviklerle engelli bireylerin istihdam edilmesi teşvik edilir.

4. Vergi İndirimi​

Engelli raporu olan kişiler, vergi indirimlerinden yararlanabilirler. Gelir vergisi, araç vergisi, emlak vergisi gibi vergi türlerinde indirimler uygulanır ve bazı vergilerden muafiyet sağlanır.

5. Ulaşım Kolaylıkları​

Engelli raporu olan kişiler, toplu taşıma araçlarında ücretsiz veya indirimli olarak seyahat edebilirler. Ayrıca, engelli park yeri, rampa ve asansör gibi ulaşım kolaylıkları da sağlanır.

6. Konut Hakkı​

Engelli raporu olan kişiler, konut hakkından faydalanabilirler. Devlet destekli konut projelerinde öncelikli olarak değerlendirilirler ve özel konut kredisi imkanlarından yararlanabilirler.

7. Engelli Yardımı​

Engelli raporu olan kişiler, engelli yardımı alabilirler. Bu yardımlar arasında maddi destek, engelli bakım hizmetleri, tekerlekli sandalye ve protez gibi ihtiyaçların karşılanması bulunur.

8. Sosyal Güvenlik Hakları​

Engelli raporu olan kişiler, sosyal güvenlik haklarından yararlanabilirler. Engelli aylığı, engelli maaşı, engelli indirimi gibi haklar sağlanır ve sosyal güvenlik destekleri sunulur.

9. Engelsiz Yaşam Alanları​

Engelli raporu olan kişiler, engelsiz yaşam alanlarına erişim sağlar. Engelli rampaları, asansörler, tuvaletler ve diğer erişilebilirlik önlemleriyle engelsiz bir yaşam sürdürmeleri desteklenir.

10. Spor ve Kültürel Etkinlikler​

Engelli raporu olan kişiler, spor ve kültürel etkinliklerden faydalanabilirler. Özel spor kulüpleri, engelli sporculara destek sağlar ve engelli bireylerin kültürel etkinliklere katılmaları teşvik edilir.

11. Özel İndirimler ve Hizmetler​

Engelli raporu olan kişiler, çeşitli işletmelerde ve kurumlarda özel indirimler ve hizmetlerden yararlanabilirler. Örneğin, sinema, tiyatro, müze gibi yerlerde indirimli veya ücretsiz giriş imkanı sunulur.

12. Özel Araç Kullanımı​

Engelli raporu olan kişiler, özel araç kullanma imkanına sahiptir. Engelli plakası veya kartıyla özel araç park yerlerini kullanabilir, özel araç alımında vergi indirimlerinden faydalanabilirler.

13. Hukuki Haklar​

Engelli raporu olan kişiler, hukuki haklardan yararlanabilirler. Özel hukuki koruma, ayrıcalıklı tanıklık, mahkeme süreçlerinde kolaylıklar gibi haklar sağlanır.

14. Engelli Eğitimi ve Danışmanlık​

Engelli raporu olan kişiler, engelli eğitimi ve danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilirler. Engelli bireylerin ve ailelerinin ihtiyaçlarına yönelik eğitim ve danışmanlık desteği sunulur.

15. Engelli Hakları ve Bilinçlendirme​

Engelli raporu olan kişiler, engelli hakları ve bilinçlendirme faaliyetlerinden faydalanabilirler. Engelli bireylerin hakları konusunda bilgilendirme, farkındalık artırma etkinlikleri düzenlenir.

16. Engelli Çocukların Eğitimi​

Engelli raporu olan çocuklar, özel eğitim hizmetlerinden faydalanabilirler. Özel eğitim kurumları, özel eğitim programları ve kaynak desteği sağlanır.

17. Engelli Ailelerine Destek​

Engelli raporu olan kişilerin aileleri, çeşitli destek ve hizmetlerden yararlanabilirler. Engelli bakım hizmetleri, rehberlik ve danışmanlık, psikolojik destek gibi hizmetler sunulur.

18. Engelli Sporculara Destek​

Engelli raporu olan sporcular, çeşitli destek ve imkanlardan faydalanabilirler. Engelli spor kulüpleri, antrenman ve yarışmalara katılım desteği, ekipman temini gibi imkanlar sağlar.

19. Engelli İstihdam Teşvikleri​

Engelli raporu olan kişilerin istihdam edilmesini teşvik etmek amacıyla çeşitli teşvikler ve destekler sunulur. İşverenlere prim indirimi, sigorta desteği gibi teşvikler sağlanır.

Engelli Raporu Olan Kisi Nelerden Faydalanır?​

Engelli Raporu olan kişiler, sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilir.
Engelli Raporu olan kişiler, özel eğitim hizmetlerinden faydalanabilir.
Engelli Raporu olan kişiler, iş yerlerinde öncelikli istihdam hakkına sahiptir.
Engelli Raporu olan kişiler, engelli indirimlerinden faydalanabilir.
Engelli Raporu olan kişiler, engelli park yerlerini kullanabilir.

Engelli Raporu olan kişiler, ulaşım hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli olarak faydalanabilir.
Engelli Raporu olan kişiler, vergi indirimlerinden yararlanabilir.
Engelli Raporu olan kişiler, evde bakım hizmeti alabilir.
Engelli Raporu olan kişiler, engelli spor faaliyetlerine katılabilir.
Engelli Raporu olan kişiler, rehabilitasyon merkezlerinden hizmet alabilir.

Geri