Engelli Oğretmenlere Atama Mujdesi

SoruCevap

Yeni Üye
imagesengelliogretmenlereatamamujdesi5ad8c04e0318c

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen AK Parti Grubuna yonelik konuşmasında yaşlı ve engellilerle ilgili mujdeli haberleri verdiBaşbakan Erdoğan Engelli kardeşlerimizin istihdamını AK Parti olarak her zaman cok onemsedikBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılında 8 bin 115 engelli kardeşimizi daha kamuda istihdamm edeceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Engelli oğretmen atamaları hakkında yaptığı konuşmada şunları soylediOğretmen yetiştiren yuksek oğretim kurumlarından mezun olan ve 2019deki engelli sınavına giren adaylar arasından engel durumları ve alanları uygun olanların oğretmen olarak atamalarını gercekleştireceğizEngelliler oğretmen olamaz diyenlere sesleniyorum Engelliler de bal gibi oğretmen olur, hem de cok iyi oğretmen olur

Ayrıca 7 bin civarında oğretmenimizin mazeret ataması yapıldıİl ici atamalar da dun itibarıyla başlamış durumda

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın engelli ve yaşlılarla ilgili müjdeli haberler verdiği AK Parti Grubuna yöneldiği konuşmada dile getirdiği duyurular oldukça sevindirici. Engelli kardeşlerimizin istihdamına verilen önem ve 2019 yılında 8 bin 115 engelli kardeşimizin kamuda istihdam edileceği haberleri ilham verici.

Özellikle Başbakan Erdoğan'ın engelli öğretmen atamaları hakkındaki açıklamaları da önemlidir. Yüksek öğretim kurumlarından mezun olan ve 2019'daki engelli sınavına giren adaylar arasından uygun niteliklere sahip olan engelli bireylerin öğretmen olarak atanacak olmaları, eğitim alanında engelli bireylerin potansiyelini gözler önüne sermektedir. Engellilerin de başarılı ve değerli öğretmenler olabileceğine vurgu yapılması önemlidir.

Ayrıca mazeret atamaları ve il içi atamalar gibi konularda da yapılan duyurular eğitim camiasındaki öğretmenler ve adaylar açısından olumlu gelişmelerdir. Eğitimde fırsat eşitliğine ve engelli bireylerin kariyer olanaklarına verilen değerin artması, toplumsal duyarlılığın yükselmesi adına umut verici bir adımdır. Bu tür destek ve fırsatların çoğalmasıyla toplumda daha kapsayıcı bir yaklaşımın pekişeceğini görmek sevindiricidir.

Geri