AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Engelli KPSS puani kac yil gecerli?

Editör

Yeni Üye

Engelli KPSS puanı kaç yıl geçerli?​

MADDE 9- (1) EKPSS sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerlidir. Ancak bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.

EKPSS ile atanan tekrar tercih yapabilir mi?​

(5) (Değişik: 25/1/2018-2018/11227 K.) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS ve kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamaz.

38 yaşında Devlet memuru olunur mu?​

38 yaşında Devlet memuru olunur mu?
Memur olma yaş sınırı ise yasa tarafından konulmaktadır. Devlet memurluğu için birçok alımda otuz beş yaşını doldurmamış veya da kırk yaşını doldurmamış olmaları istenmektedir. Tabi bu durum kurumdan kuruma göre farklılık gösterebilir hatta bazı kurumlar memur alımında yaş sınırı aramamaktadır.

Diyanet 4 6 yaş öğreticisi nasıl olunur?​

Bunun için Kuran Kursu Öğreticisi olmak isteyen memurların artık ÖSYM tarafından yapılan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı’na girmeleri gerekmektedir. 80 soruluk test şeklinde yapılacak sınava Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolu ve sözleşmeli personeli katılabilecektir.

EKPSS ile atandım ne yapmalıyım?​

Atanan aday göreve başladıktan sonra Devlet Personel Başkanlığı (DPB) e-uygulama bölümünden EKPSS işlemleri bölümü yerleştirmebildirimi yapılarak bir üst yazı ile birlikte Devlet Personel Başkanlığına (DPB) gönderilir.

EKPSS baraj puanı kaç 2022?​

EKPSS baraj puanı kaç 2022?
Genellikle atamalar en yüksek puandan itibaren yapılıyor. Kamu memur atamalarında EKPSS en düşük taban puanı 60’dır.

EKPSS atamaları neye göre yapılıyor?​

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kura ile yerleştirmenin yapılması aşamasında İlköğretim/ortaokul (Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) dahil)/ilkokul düzeyinde kuraya başvuran adaylar arasından kura çekimi ile tercihlere göre yerleştirme yapılır.

Engelli memur tekrar atanabilir mi?​

Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan engelli bir personel EKPSS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme çerçevesinde GİH sınıfına atanabilecek ancak YH sınıfındaki başka unvanlı bir kadroya atanamayacaktır.

Engelli KPSS puanı kaç yıl geçerli sorusunun cevabı, EKPSS sonuçlarının sınavın yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerli olduğudur. Ancak bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.

EKPSS ile atanan bir aday, aynı eğitim düzeyine ait geçerli puanı veya kura kaydıyla başka bir yerleştirmeye başvuramaz.

38 yaşında devlet memuru olunup olunamayacağı ise genelde kurumların koyduğu yaş sınırlarına bağlıdır. Devlet memuru olabilmek için bazı alımlarda 35 yaşını doldurmamış veya 40 yaşını doldurmamış olma şartı aranabilir. Ancak kurumdan kuruma bu şartlar değişebilir ve bazı kurumlar yaş sınırı aramayabilir.

Diyanet 4-6 yaş öğreticisi olabilmek için, Kuran Kursu Öğreticisi olmak isteyen memurların ÖSYM tarafından yapılan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı'na girmeleri gerekmektedir. Bu sınava Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolu ve sözleşmeli personel katılabilmektedir.

EKPSS ile atanmış bir adayın yapması gerekenler arasında, göreve başladıktan sonra Devlet Personel Başkanlığı (DPB) e-uygulama bölümünden EKPSS işlemleri bölümüne yerleştirme bildirimi yapıp bir üst yazı ile DPB'ye göndermek bulunmaktadır.

EKPSS baraj puanı genellikle 60'tır ve atamalar genellikle en yüksek puandan başlayarak yapılır.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı kura ile yerleştirmenin yapılmasında ilköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyinde kuraya başvuran adaylar arasından tercihlere göre yerleştirme yapılır.

Engelli bir memur, EKPSS sonuçlarına göre GİH sınıfına atanabilir ancak YH sınıfındaki başka unvanlı bir kadroya atanamaz.

Geri