AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Engelli KPSS icin yuzde kac engelli?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.105
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Engelli KPSS için yüzde kaç engelli?​

EKPSS sınavına katılmak için belirlenen engel oranı var mıdır? Sınava girebilmek için engellinin, @ ve üzeri engel oranının bulunması gerekmektedir.

EKPSS baraj puanı kaç 2022?​

KPSS puanı memur olmak için gereklidir. En düşük 60 puan alınarak memur olunmaktadır. 60 puanın altında kalan kişilerin ataması yapılmaz. 2020 ekpss taban puanları ile ilgili görsel sonucu En az 60 puan alanlar atanamıyor.

EKPSS hastalıkları nelerdir?​

EKPSS hastalıkları nelerdir?
Ortopedik, Ruhsal ve Duygusal, Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Engelliler, Yaygın Gelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otistik, Asberger, RETT Sendromu, Dezintegratif Bozukluk vb.), Özgül Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite, disleksi vb. olanlar), Dil ve Konuşma Bozukluğu Olanlar, CP hastası olanlar.

Kimler engelli memur olabilir?​

2022 Yılında engelli memur işe alım şartları kapsamında @ ve üzerinde engeli bulunanlar devlet memuru olmak için başvuru yapabilir. Engelli memur işe alım şartlarını karşılayanlar E-KPSS’ye girerek ya da kuraya kayıt yaptırarak bunların sonuçlarına göre devlet memurluğu için tercih yapıp atanabilirler.

Yüzde 40 özürlü raporu nasıl alınır?​

Engelli raporu almak isteyen kişilerin başvuruda bulunması gerekir. Bu başvuru da sadece devletin yetkilendirdiği hastaneler tarafından yapılır. Sağlık Bakanlığının yetki verdiği hastaneler yapılan başvurular ve rapor özellikleri ile birlikte kişilere gerekli testler yapılarak rapor verilir.

EKPSS 2022 kaç kişi alınacak?​

EKPSS 2022 kaç kişi alınacak?
EKPSS, sınava katılacak aday sayısına oranla en fazla sınav görevlimizin görev alacağı sınav olma özelliğini taşıyor. 95 bin 17 adayımızın katılacağı sınav için 68 bin 90 kişi görev alacak.
Engelli Kura Çekimi 2022 ne zaman?​
2022 ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI EKPSS/KURA BAŞVURU SÜRECİ E-KPSS başvuruları 27 Ocak – 15 Şubat tarihleri arasında, geç başvuru tarihleri ise 9-10 Mart tarihleri arasında yapılacaktır. E-Kura başvuruları ise 28 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında, geç başvuru 7 – 8 Haziran tarihleri arasında yapılacaktır.
EKPSS hangi bölümler var?​
Bu unvanlardan bazıları ambar memuru, avukat, bakteriyolog, bilgisayar işletmeni, çocuk gelişimcisi, dağıtıcı, diyetisyen, ebe, fizyoterapist, imam-hatip, istatistikçi, kimyager, laborant, memur, mimar, muhasebeci, mühendis, programcı, psikolog, sekreter, sosyal çalışmacı, hizmetli kadro unvanlarıdır.

EKPSS 2022 nedir?​

EKPSS 2022 nedir?
EKPSS, 24 Nisan 2022 tarihinde 81 il merkezinde saat 10.15’te başlayacak ve tek oturumda yapılacaktır. Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacaktır. Testlerde toplam 60 soru bulunacak ve sınav süresi 60 dakika olacaktır.

Engelli KPSS hangi meslekler var?​

 
Engelli KPSS sınavına katılmak isteyen adaylar için belirli bir engel oranı şartı bulunmaktadır. Sınava girebilmek için adayların %40 ve üzeri engel oranına sahip olmaları gerekmektedir. Bu engel oranı, raporlarla belgelenmelidir.

EKPSS baraj puanı ise en düşük 60 puandır. Yani, KPSS puanıyla memur olmak isteyen adayların en az 60 puan alması gerekmektedir. 60 puanın altında kalan adaylar memur olamazlar. 2022 yılı için de bu kural geçerlidir.

EKPSS sınavına başvuran adaylar arasında belirli sağlık sorunlarına sahip olan kişilerin de bulunabileceği unutulmamalıdır. EKPSS sınavına katılabilmek için belirli hastalıklara sahip olmak koşulu aranmaktadır. Bunlar arasında; ortopedik, ruhsal ve duygusal hastalıklara sahip engelliler, yaygın gelişimsel bozukluğu olanlar, özgül öğrenme güçlüğü olanlar, dil ve konuşma bozukluğu olanlar, CP hastalığı olanlar gibi durumlar sayılabilir.

Engelli olarak memur olabilmek için ise %40 ve üzeri engel oranına sahip olmak gerekmektedir. 2022 yılında engelli memur işe alım şartlarını karşılayan adaylar, E-KPSS'ye girebilir veya kura çekimine başvuruda bulunarak devlet memurluğu için tercih yapabilirler.

Engelli raporu almak isteyen kişilerin, bu konuda yetkili devlet hastanelerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Sağlık Bakanlığının yetki verdiği hastaneler, yapılan başvurular sonucunda gerekli testleri yapıp rapor vermektedir.

2022 yılında yapılacak EKPSS sınavına 95 bin 17 aday katılacak ve bu sınav için 68 bin 90 kişi görev alacak. EKPSS sınavının, sınava katılacak aday sayısına oranla en fazla sınav görevlisinin görev alacağı bir sınav olduğunu belirtmek önemlidir.

EKPSS 2022, 24 Nisan tarihinde 81 il merkezinde yapılacak ve tek oturumda gerçekleşecektir. Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacak. Toplam 60 soru bulunan bu testler için adaylara 60 dakika süre verilecektir.

EKPSS sınavı farklı meslek gruplarına yönelik olup, bu meslek grupları arasında ambar memuru, avukat, diyetisyen, ebe, mühendis, psikolog, sekreter gibi çeşitli kadrolar bulunmaktadır. Bu meslekler için de belirli engel oranları ve şartlar geçerlidir.
 
Geri
Üst