- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Engelli insanlar toplumda ne gibi zorluklar yaşarlar?
Maalesef toplum tarafından dışlanma sorunu ile sık karşılaşılıyor. Engelli vatandaşların en önemli sıkıntılarından birisi kuşkusuz iş bulma sorunudur. Eğitimlerinde mimari olanakların sıkıntısından dolayı aksamalar olması ya da eğitim alamaması. Evinden çıkamayan engelli vatandaşlar sosyalleşme sorununu yaşarlar.Engelli bireylerin topluma uyumunu etkileyen durumlar nelerdir?
Engelli bireylerin topluma uyumunu etkileyen durumlar nelerdir?Elde ettiğimiz sonuçlar engelli kişilerde; bağımsızlık düzeyinin, mobilite seviyesinin, yaşam kalitesinin, iş ve eğitim durumunun, boş zaman aktivitesi memnuniyetinin, aktivite performansının, genel psikolojisinin, çevresel faktörlerin, evde yaşayan kişi sayısının ve bazı yaşam alanlarının toplumsal katılımı anlamlı …
Engellilere toplum yaşamında nasıl davranmalıyız?
Engellilere karşı ön yargılı olmayınız, onlar adına kendiniz karar vermeyiniz. Engelli bireyi kendine özgü fikirleri olan, kendi kararlarını kendi veren bir birey olarak görünüz. Diğer insanlara nasıl davranıyorsanız engellilere de o şekilde davranınız, engellerinden dolayı bir ayrım yapmayınız.Engelli bireylerin karşılaştıkları sorunların neler olduğunu araştırınız?
Engelli bireylerin karşılaştıkları sorunların neler olduğunu araştırınız?Engelli bireylerin karşılaştıkları sorunlar:
- Ulaşımın gerçekleştirilmesinde sorunlar yaşarlar.
- İletişim kurma bozukluğu yaşayabilirler.
- Toplum tarafından dışlanırlar.
- Yardıma muhtaç durumda oldukları için yardımsız kalabilirler.
- Eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasında sorunlar yaşarlar.
Engelli kişilere nasil yardim edilir?
Engellilere ve bakıma ihtiyacı olanlara sevgi ile yaklaşmalıyız. Onların sıkıntılarını paylaşmanın hem dini hem de insani bir görev olduğunu bilmeliyiz. Engelli arkadaşlarımızın fiziksel ve kişisel özelliklerine saygı duymalıyız. Söz ve davranışlarımızla onları mutlu etmeliyiz.Engelli bir insan ne kadar yaşar?
Engelli bir insan ne kadar yaşar?genellikle 20 yaş cıvarında hayatlarını kaybetmektedirler.