AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Engelli Bireyin Eğitim Hakları Nelerdir?

SoruCevap

Yeni Üye
Engelli Bireyin Eğitim Hakları Nelerdir?

Ozurlu bireyler temel eğitim ilkeleri doğrultusunda genel eğitim, ozel eğitim ve mesleki eğitim gorme haklarını kullanabilmektedirler
5378 sayılı Ozurluler Kanunu'nun 15 Maddesinde Hicbir gerekceyle ozurlulerin eğitim alması engellenemez Ozurlu cocuklara, genclere ve yetişkinlere, ozel durumları ve farklılıkları dikkate alınarak, butunleştirilmiş ortamlarda ve ozurlu olmayanlarla eşit eğitim imkanı sağlanır ibaresi yer almaktadır

Ozur turu ve derecesine gore ozurlu cocuklar genel eğitim sisteminde normal sınıflarda veya ozrun turu ve duzeyine gore ayrılmış olan ozel eğitim sınıflarında eğitim alabilmektedirler Bununla birlikte ozurlu cocukların normal eğitim sınıflarında normal gelişim gosteren akranlarıyla, sosyal ve eğitimsel acıdan birlikteliklerinin sağlanabilmesi icin eğitim politika ve uygulamalarında temel yaklaşım kaynaştırma eğitimi ile sağlanmaktadır

Ozel eğitime ihtiyacı olan bireylerin zorunlu oğrenim cağı: Okul oncesi donemi de icine alan 314 yaş olarak belirlenmiştir Ulkemizde eğitime ihtiyacı olan ozurlulere yonelik MEB sorumludur Ozurlulere yonelik erken eğitim 06 yaşından başlayarak eğitim ve oğretim hizmetlerinde MEB nın yanı sıra universitelerin ilgili bolumlerinden de bilgi ve yonlendirme hizmetlileri alınabilir

Geri