Enfesto Sütlaç (Kremalı)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Enfesto Sütlaç (Kremalı) Tarifi İçin Malzemeler
1 küçük boy çay bardağı pirinç
2 su bardağı su (pirinçi haşlamak için)
1 su bardağı şeker (1,5 da kullanılabilir damak tadına göre)
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
1,5-2 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket krema (200 ml)
1 paket vanilya

Enfesto Sütlaç (Kremalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinç ve su küçük bir tencerede pirinçler tam pişene kadar kaynatılır.
Süt, krema ve şeker ayrı bir tencerede kaynatılır.
Pirinç piştikten sonra sütlü karışımın içine suyuyla birlikte ilave edilir. (zaten çok az su kalıyor içinde).
Yarım su bardağı su ile nişasta ve pirinç unu açılır.
Kaynayan karışıma sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edilir.
5-10 dakika kadar (özleşene kadar) kaynatılır.
En son vanilya ilave edilir.
Servis kaselerine alınır.
İsteğe göre fırın kaplarına boşaltılıp az su içindeki tepsiye dizilerek üzeri kızarana kadar pişirilip fırın sütlaç olarak servis edilebilir.

Not: sütlaç ilk piştiğinden hafif sulu gelebilir ama ölçü tam ölçüdür. Soğuduğunda tam ideal sütlaç kıvamında oluyor.

Enfesto Sütlaç (Kremalı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst