Enfes Tantuni

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Enfes Tantuni Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo biftek
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı dolusu toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı silme tuz
Kişi sayısı kadar lavaş ( bu sefer hazır kullandım dilerseniz aşağıdaki tariflerimde lavaş üretim tanımı mevcuttur )
Hamburger ekmeği
İçine
1 adet domates ( küp doğranmış)
1 adet soğan (yarım halka doğranmış suyu sıkılmış tuz ve sumak ile ovulmus)
1 çay kaşığı sumak
Yarım demet maydanoz
İsteğe bağlı acı sivri biber

Enfes Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bifteğimizi minik minik doğruyoruz.
Daha sonra bir tava yahut sac in içerisine koyup üzerini biraz geçene kadar su ek ediyor ve pişmeye bırakıyoruz.
Pişmeye yakın tuzumuzu ek edip piştikten sonra etleri kenara alıp ortasına sıvı yağı ekliyoruz (yağ ölçüsü damak zevkine nazaran değişkenlik gösterebilir ben 1 çay bardağı kullandım)
Biraz su ek edip 1 yemek kaşığı dolusu toz biberimizi ekleyip etlerimize karıştırıyoruz.
Karıştıktan sonra lavaş ekmeğimizi alıyoruz etleri yayıyoruz.
Daha sonra domates soğan ve maydanozu ekleyip mis üzere tantunimizin tüm basamaklarını tamamlayıp afiyetle yeme kısmına geçiyoruz. (tabi tantuninin orjinali dürüm formunda lakin ekmeklere yapabilirsiniz de diye alternatif koydum ) Afiyet olsun
Enfes Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst