AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Enfes Tadıyla Karaköy Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Enfes Tadıyla Karaköy Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
500gr un (4 su bardağı tepeleme)
250gr market tereyağı
100ml su (yarım su bardağı)
2 tepeleme yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 bütün yumurta (Üzerine için sarısı)
20gr yaş maya (Yarım paket)

Enfes Tadıyla Karaköy Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tezgahta unu havuz yapalım ve içerisine oda ısısında yumuşak tereyağı ve yumurtayı koyalım.
Daha sonra başka bir kapta su, şeker ve mayayı uygunca karıştırın ve havuza ekleyin tuzu ise unun kenarına eşit biçimde dağıtın (Unu havuza değil)
Önce parmak uçlarınızla sıvı karışım ve tereyağı ile yumurtayı sonra azar azar unu yedirerek ele yapış yapış olan bir hamur elde edin.
Spatula yardımı ile hamuru toplayın tezgah üzerinde streç kapatarak 30dk dinlendirin.
Dinlenmiş olan hamurun üzerine hafif un serperek portakal büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin tepside üzerlerine bastırarak yassılaştırın yumurta sarısını sürerek üzerine çatal çekin.
50 derecede alt üst fırında 10 dk mayalandırın ve 170 dereceye çıkararak kızarana kadar pişirin (20 dk civarı)
Fırından çıkan poğaçalarınızın birinci sıcaklığı geçtikten sonra servis yapın afiyet olsun.
Enfes Tadıyla Karaköy Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst