Enfes Milföy Mantısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Enfes Milföy Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
10 yaprak milföy hamuru (500 grama denk)
50 gram kıyma (Yaklaşık 1-2 yemek kaşığı kadar )
Yarım uzunluk soğan
Tuz (2 çimdik kadar)
Sos için;
2-3 diş sarımsak
Pulbiber
Nane
Dilerseniz baharatları tereyağı ile yakabilirsiniz

Enfes Milföy Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Milföylerimizin çözülmesini bekleyelim. Yumuşayan milföyleri evvel ortadan ikiye, daha sonra dört eşit kesime bölelim.
Soğanımızı ufak doğrayalım. Dilerseniz rondodan da geçirebilirsiniz. Kıymamıza ekleyelim. Tuz ölçüsünü çok fakat çok az kullanalım. Ben 2 çimdik kullandım.
Eşit modüllere böldüğümüz milföyün içine biraz kıymalı harç koyalım. Mantı kapatır üzere köşelerini birleştirip karşıt çevirip tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim.
Pişen milföylere servis tabağımıza alalım. Hazırladığımız sarımsak sosundan milföylerin üzerine dökelim.
Pulbiber, nane ekleyelim. Afiyet olsun.
Not: Üzeri için yumurta kullanmıyoruz

Enfes Milföy Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst