AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Enfes Lezzeti İle Kayseri Yağlaması

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Enfes Lezzeti İle Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler
1 kg un
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı tuz
1 paket maya
İç harcı için;
700 gram kıyma
2 adet büyük uzunluk soğan
2 adet domates
5 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
3 kısım maydanoz

Enfes Lezzeti İle Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir yoğurma kabına ılık suyu ılık sütü ve şekeri koyup maya aktifleşene kadar bekliyoruz ve sıvı yağ ile tuzu ek edip karıştıralım.
Kontrollü bir halde un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Daha sonra üzerini kapatarak 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru tezgaha alarak ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp üstünü örtelim.
İlk beze yaptığımız hamurdan oklava yardımıyla hafif unlayarak bezeleri tek tek açıyoruz.
Teflon bir tavayı ocağa alalım güzelce ısınan tavaya açtığımız hamurları gerili önlü pişirelim.
İç harcı için; tavaya sıvı yağ ve kıymamızı alalım kıymayı hafif soteledikten sonra üzerine soğanı ve biberi ekleyip kavuralım.
Ardından domates ve salçayı ekleyip biraz daha karıştırın.
En son 1 bardak suyu ve baharatları ekleyip pişmeye bırakın 10 dakika pişmesi kâfi olacaktır.
Her pişen bazlamanın üzerine iç harçtan gezdirelim. Ekmekler bitene kadar bu süreci yapalım.
En üstede iç harçtan sürelim.
4 modüle keselim.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve maydanoz ile servis yapılır. Deneyecek olanlara afiyetler olsun .
Enfes Lezzeti İle Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst