Enfes Kaşık Pastası Tanımı İçin Materyaller
Muhallebi için;
1 litre süt
3 kaşık un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 tane yumurta sarısı
1 paket sıvı krema (200ml)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı damla sakızı
2 yemek kaşığı labne peyniri
Tabanı için;
1 paket savoyer bisküvi (kedidili bisküvi)
Üst ganaj için;
1 paket sıvı krema (200 ml)
1 paket bitter çikolata
1 paket sütlü çikolata (80 gramlık )
Enfes Kaşık Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle muhallebisi için tencereye un,nişasta,toz şeker ve yumurta sarısı ek edip karıştıralım.
Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyelim karıştıralım, ocağa alalım, yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Ocaktan alınca bir paket kremayı,labne peyniri,damla sakızı ve vanilyayı ek edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
Bisküvileri sütle ıslatarak borcam tepsiye dizelim .
Üzerine muhallebiyi yayıp düzeltelim.
Ganaj için kremayı küçük bir tencereye alalım, üzerine çikolataları ek edelim.
Çikolatalar eriyecek sıcaklığa gelince ocaktan alıp karıştıralım.
Muhallebinin üzerine çikolatayı yayalım .
Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 4-5 saat mümkünse bir gece dinlendirelim pastamız hazır afiyet olsun.
Enfes Kaşık Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebi için;
1 litre süt
3 kaşık un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 tane yumurta sarısı
1 paket sıvı krema (200ml)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı damla sakızı
2 yemek kaşığı labne peyniri
Tabanı için;
1 paket savoyer bisküvi (kedidili bisküvi)
Üst ganaj için;
1 paket sıvı krema (200 ml)
1 paket bitter çikolata
1 paket sütlü çikolata (80 gramlık )
Enfes Kaşık Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle muhallebisi için tencereye un,nişasta,toz şeker ve yumurta sarısı ek edip karıştıralım.
Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyelim karıştıralım, ocağa alalım, yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Ocaktan alınca bir paket kremayı,labne peyniri,damla sakızı ve vanilyayı ek edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
Bisküvileri sütle ıslatarak borcam tepsiye dizelim .
Üzerine muhallebiyi yayıp düzeltelim.
Ganaj için kremayı küçük bir tencereye alalım, üzerine çikolataları ek edelim.
Çikolatalar eriyecek sıcaklığa gelince ocaktan alıp karıştıralım.
Muhallebinin üzerine çikolatayı yayalım .
Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 4-5 saat mümkünse bir gece dinlendirelim pastamız hazır afiyet olsun.
Enfes Kaşık Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı