AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

EnerjiSA ve Ayedas ayni mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

EnerjiSA ve Ayedaş aynı mı?​

AYEDAŞ HAKKINDA Türkiye’de elektrik enerjisi sektöründe dağıtımve satış hizmetiveren Enerjisa Enerji, AYEDAŞ’ın hisselerinin 0’ünün blok satışı yöntemiyle özelleştirilmesi için yapılan ihaleyi 1.227 milyon ABD doları bedeliyle kazanmıştır.

Tedaş kime ait?​

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), Türkiye’de elektrik enerjisinin; dağıtımından ve perakende satışından sorumlu iktisadi devlet teşekkülü.

Ayedaş Kamu kurumu mu?​

Ayedaş Kamu kurumu mu?
Ayedaş Hakkında 1994 yılında Türkiye Elektrik Kurumu (TEK), Bakanlar Kurulu’nun kararı ile TEAŞ ve TEDAŞ adı altında iki ayrı İktisadi Devlet Teşekkülü olarak yeni bir yapılanmaya tabi tutulmuştur. Bu karar doğrultusunda Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) tüzel kişiliğine kavuşturulmuştur.

Enerjisa Ayesaş neresi?​

Enerjisa Ayesaş neresi?
İstanbul ilinin Anadolu yakasındaki ilçelerini kapsayan AYEDAŞ Bölgesi’nde faaliyet gösteren İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. (AYEDAŞ) ve Enerjisa İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Perakende Satış A.Ş(AYESAŞ).

Ayedaş ne demek?​

İstanbul Anadolu Yakası bölgelerinde bulunan 4.997.548 nüfusa elektrik dağıtım hizmeti veren İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. kısa adıyla AYEDAŞ, Enerjisa tarafından işletilmektedir.

Tedaş özel mi devlet mi?​

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (TEDAŞ) Ana Statüsü değiştirildi. Buna göre TEDAŞ’ın Ana Statüsü dahilinde tüzel kişiliğe sahip, faaliyetlerinde özerk ve sorumluluğu sermayesiyle sınırlı bir İktisadi Devlet Teşekkülü şeklinde ifade edildi. TEDAŞ sermayesi 22 milyar lira TL olup tamamı devlete aittir.

Tedaş sahibi kimdir?​

Tedaş sahibi kimdir?
BEDAŞ 2 Nisan 2004 tarihinde alınan karar ile diğer tüm elektrik dağıtım bölgeleri gibi özelleştirme kapsamına alınır ve 28.05.2013 itibari ile özelleştirilmesi tamamlanarak Cengiz Holding ve Kolin İnşaat Ortaklığı bünyesinde hizmetlerine devam eder.

Bir indirimli elektrik şirketi var mı?​

Bir indirimli elektrik şirketi var mı?
Birçok indirimli elektrik şirketi hızlı ve kolay değiştirme hizmeti veriyor. Tedarikçinin sunduğu seçenekler dahilinde, telefonla arayarak, satış noktasın giderek ya da internetteki formu doldurarak geçiş işlemini başlatmak mümkün. Daha sonra size gönderilen sözleşmeyi imzalayın ve yeni şirketinizden elektrik almaya başlayın.

Hangi bir firmada elektrik satışı yapan firma var?​

Yani size elektrik satışı yapan firmayı değiştirerek daha ucuz fiyattan başka bir şirketle anlaşabilme şansınız var. Elektrik şirketlerini iki grupta toplayabiliriz: yerelde görevli şirketler ve alternatif tedarikçiler. Alternatif tedarikçiler dediğimiz şirketler piyasanın serbestleşmesinden sonra piyasaya dahil olan şirketlerdir.

Elektrik satış şirketi nasıl değiştirilir?​

Elektrik satış şirketinizi değiştirebilmek mümkün ancak dağıtım şirketiniz (teknik hizmetler veren şirket) aynı kalıyor. Yani size elektrik satışı yapan firmayı değiştirerek daha ucuz fiyattan başka bir şirketle anlaşabilme şansınız var. Elektrik şirketlerini iki grupta toplayabiliriz: yerelde görevli şirketler ve alternatif tedarikçiler.

Peki, Türkiye’de elektrik satış şirketi var?​

Peki, Türkiye’de elektrik satış şirketi var?
Basitçe açıklamak gerekirse, elektrik satış şirketi, satın aldığı ya da ürettiği elektriği son tüketiciye satar. Türkiye’de önce tüm dağıtım şirketleri özelleşti; sonra dağıtım ve satış faaliyetleri birbirinden ayrıldı; artık herkes özel satış şirketlerinden elektrik alıyor.

EnerjiSA ve Ayedaş karşılaştırıldığında, ikisi de enerji sektöründe faaliyet gösteren önemli şirketlerdir. EnerjiSA, Türkiye'de elektrik dağıtımı ve satışı hizmeti veren bir firma iken, Ayedaş ise İstanbul Anadolu Yakası bölgelerinde elektrik dağıtım hizmeti sunan bir şirkettir.

Ayedaş, 1994 yılında Türkiye Elektrik Kurumu'nun kararıyla TEK, TEAŞ ve TEDAŞ adı altında iki ayrı İktisadi Devlet Teşekkülü olarak yapılanmıştır. Ayedaş, İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak bilinir ve EnerjiSA tarafından işletilmektedir. Diğer yandan, EnerjiSA İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Perakende Satış A.Ş. (AYESAŞ) ise perakende satış hizmeti vermektedir.

Öte yandan, TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.) Türkiye'de elektrik enerjisinin dağıtımından ve perakende satışından sorumlu devlet teşekkülüdür. TEDAŞ'ın ana statüsü değiştirilerek tüzel kişiliğe sahip, faaliyetlerinde özerk ve sermayesiyle sınırlı bir İktisadi Devlet Teşekkülü olarak tanımlanmıştır ve sermayesi tamamen devlete aittir.

Elektrik satışı konusunda Türkiye'de birçok indirimli elektrik şirketi bulunmaktadır. Bu şirketler, tüketicilere daha uygun fiyatlarla elektrik satışı yapmaktadır. Elektrik şirketlerini değiştirmek ise oldukça kolaydır ve tüketici, farklı bir şirketle anlaşarak elektrik tedarikçisini değiştirebilir.

Sonuç olarak, enerji sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında EnerjiSA, Ayedaş ve TEDAŞ gibi önemli şirketler bulunmaktadır ve tüketiciler, kendileri için en uygun şirketi seçerek elektrik tedarikini sağlayabilirler.

Geri