AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Enerji Tasarrufunun Önemi Kısaca Bilgi

SoruCevap

Yeni Üye
Enerji Tasarrufunun Önemi Kısaca,
Enerji Tasarrufu Önemi Hakkında Bilgi,

Türkiye’de her sene 11 ocak- 18 ocak günleri arasında Enerji Tasarrufu haftası kutlanır. Dünya genelinde ve bizim ülkemizde bilinçsiz bir şekilde harcanan enerjiyi engellemek ve bu durumu vurgulamak için her sene türlü etkinlikler düzenlenir. Bu haftada ülkenin bir çok yerinde faaliyetler yapılır ve sunumlar ayarlanır.

Okullarda ve diğer eğitim kuruluşlarında enerji tasarrufu ile ilgili bilgi verici faaliyetler ayarlanır. İş yapma kapasitesi anlamına gelen enerji 2′ye ayrılır. Bunlardan biri durum enerjisi diğeri de hareket enerjisidir. Durum enerjisi isminden de anlayabilceğimiz gibi bir maddenin durduğu yerdeki halinden dolayı içerdiği enerjinin türüdür. Hareket enerjisi ile maddenin hareket etmesi sonucunda kazandığı enerjidir.

Günümüzde de sık kullanılan enerji çeşitleri güneş, elektrik, petrol ve su enerjisidir. Bu türler ile bir çok makine ve araç çalışabilir ve bu durum kişilere yardımcı olmaktadır, işleri kolaylaştırır. Enerji türleri aynı zamanda bir çok ülke için küresel bir kuvvet haline gelmiştir. Çünkü enerji üretim ve tüketim miktarları bir çok devletin ekonomik durumu ve geleceği için mühimdir.

Enerji tasarrufu ile sadece belli oranlarda enerjinin ihtiyacımız olduğu kadar kullanılmasını sağlarız. Bunu ifade etmek için de her sene enerji tasarrufu haftası kapsamında bir çok etkinlik yapılır.

Geri