AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Enerji Kimlik Belgesi almak icin mantolama sart mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Enerji Kimlik Belgesi almak için mantolama şart mı?​

Hayır, mantolama şart değildir. Yalıtımsız binalarda Enerji Kimlik Belgesi alabilir. Enerji Kimlik Belgesi uygulaması için Binalarda Enerji Performansı yönetmeliğine göre 01.01
Mantolama hangi binalara yapılır?
2000 senesinde çıkarılan yasayla, bütün yeni binaların yapı kontrol şirketlerinden ruhsat alabilmeleri amacıyla yaptırma mecburi olan, eski binaların ise bütününün 2021 senesine kadar yaptırmakla yükümlü oldukları mantolama uygulaması, başka bir deyimle ısı yalıtımı, Binaların çatı ve duvarlarına, kolon ve kirişlerine.
Enerji Kimlik Belgesi olmazsa ne olur?
Enerji Kimlik Belgesi olmayan yapılarda 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren alım, satım ve kiralama işlemleri yapılamayacak. Belgesi olmayan yeni yapılar ise ruhsat alamayacak. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren Enerji Kimlik Belgesi olmayan binalardaki konutların alım satımı yapılamayacak ve kiraya verilemeyecek.

Enerji kimlik belgesi yetki belgesi nasıl alınır?​

Enerji Kimlik Belgesi kursu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından alınabilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Enerji Kimlik Belgesi eğimi verme konusunda yetkilendirilmiş firmalar enerji kimlik belgesi kursu verebilir.
Dış cephe mantolama hangisi daha iyi?
Yalıtımı sağlayan karbon takviyeli gri EPS strafor köpük, en iyi mantolama malzemeleri arasında önde gelir. Karbonlu siyah EPS bünyesindeki grafit ısı reflektörleri sayesinde “yalıtım” özelliği mükemmel tasarlanmış bir EPS (Expanded Polistren) ısı yalıtım malzemesidir.
Binalarda dış cephe mantolama zorunluluğu var mı?
Hayır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamalar ile böyle bir zorunluluk olmadığını duyurmuştu. Zorunlu olan binaların enerji kimlik belgesi alması. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mantolama olmayan binalara da bu belgeyi verecek.
Yapı ruhsat tarihi 2011 yılından sonra olan inşaatlar, yapı kullanma izin belgesi aşamasında Enerji Kimlik Belgesini Belediyeye sunmak zorundadır. Yeni Yapılan binalarda, yapı kullanma izin belgesi aşamasında belediyelere Enerji Kimlik Belgesi- EKB vermek zorunludur.

Geri