AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Enerji Kimlik Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gerekli?

theking

Yeni Üye

Enerji Kimlik Belgesi almak için gerekli evraklar enerji tüketim verileri, bina projesi, isı yalıtım bilgileri, ısıtma ve soğutma sistemleri ile aydınlatma bilgilerini içermelidir. Bu belgeyi almak için öncelikle enerji kimlik belgesi başvuru formu doldurulmalıdır. Ardından, binanın enerji tüketim verileri ve isı yalıtım bilgileri gibi belgeler sunulmalıdır. Ayrıca, ısıtma ve soğutma sistemleri ve aydınlatma bilgilerini içeren teknik belgeler de gereklidir. Bu evraklar, enerji kimlik belgesi yetkilendirilmiş kuruluşları tarafından incelenip onaylanmalıdır.
İçindekiler

Enerji Kimlik Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gerekli?​

Enerji kimlik belgesi almak için aşağıdaki evrakları hazırlamanız gerekmektedir:
1. Tapu veya kira kontratı: Enerji kimlik belgesi başvurusu yapacak olan kişinin mülkiyet veya kiralama durumunu kanıtlayan tapu veya kira kontratı gerekmektedir.
2. Kimlik belgesi: Başvuru sahibinin kimlik belgesi fotokopisi sunulmalıdır.
3. Elektrik ve doğalgaz faturaları: Son 12 aya ait elektrik ve doğalgaz faturaları ibraz edilmelidir.
4. Isıtma sistemi ve yakıt bilgisi: Binanın ısıtma sistemine ve kullanılan yakıta ilişkin bilgiler sunulmalıdır.
5. Bina projesi ve ruhsatı: Binanın projesi ve yapı ruhsatı fotokopileri gerekmektedir.
6. Isı yalıtım bilgisi: Binanın ısı yalıtımına ilişkin bilgiler ve belgeler sunulmalıdır.
7. Bina enerji tüketim bilgileri: Son 3 yıla ait bina enerji tüketim bilgileri sağlanmalıdır.
8. Bina inşaat tarihi: Binanın inşa edildiği tarih ve yapı malzemeleri hakkında bilgi verilmelidir.
9. Bina kullanım amacı: Binanın kullanım amacı (konut, ticari, kamu vb.) belirtilmelidir.
10. Bina brüt alanı: Binanın brüt alanı bilgisi sunulmalıdır.
11. Isıtma ve soğutma sistemleri: Binanın ısıtma ve soğutma sistemleri hakkında bilgi verilmelidir.
12. Aydınlatma sistemi: Binanın aydınlatma sistemine ilişkin bilgiler sağlanmalıdır.
13. Sıcak su tüketimi: Binanın sıcak su tüketim bilgileri sunulmalıdır.
14. Isı kaynakları: Binanın ısı kaynakları ve kullanılan yakıtlar hakkında bilgi verilmelidir.
15. Enerji verimlilik önlemleri: Binada alınmış enerji verimlilik önlemleri hakkında bilgi sunulmalıdır.
16. Isıtma ve soğutma sistemlerinin periyodik bakımı: Binanın ısıtma ve soğutma sistemlerinin periyodik bakımı hakkında bilgi verilmelidir.
17. Bina kullanıcı sayısı: Binada bulunan toplam kullanıcı sayısı bilgisi sağlanmalıdır.
18. Bina enerji performansı: Binanın enerji performansı hakkında bilgi sunulmalıdır.
19. Bina enerji kimlik belgesi başvuru formu: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş enerji kimlik belgesi başvuru formu gerekmektedir.

Enerji Kimlik Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gerekli?​

Enerji Kimlik Belgesi almak için neler gerekiyor?
Tapu fotokopisi, kimlik fotokopisi ve elektrik faturası gereklidir.
Yapı kullanma izin belgesi veya yapı ruhsatı da sunulmalıdır.
Bina inşa tarihine ve brüt alanına ilişkin bilgiler de verilmelidir.
Enerji tüketim verileri ve kullanılan enerji kaynakları belirtilmelidir.
Bina enerji performansı hesaplamaları da yapılmalıdır.

Enerji Kimlik Belgesi almak için tapu fotokopisi gereklidir.
Kimlik fotokopisi ve elektrik faturası da sunulmalıdır.
Yapı kullanma izin belgesi veya yapı ruhsatı da verilmelidir.
Bina inşa tarihine ve brüt alanına ilişkin bilgiler de gereklidir.
Enerji tüketim verileri ve kullanılan enerji kaynakları belirtilmelidir.

Geri