AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Enerji analizoru cihazi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Enerji analizörü cihazı nedir?​

Enerji analizörü, güncel teknolojiler ile elektrik enerjisinin sürekli olarak izlenmesini, ölçüm verilerinin sürekli olarak kayıt altında tutulmasını ve gerektiğinde kayıtların uzak cihazlarla ve yazılımlarla haberleşerek iletilmesini sağlayan izleme cihazlarına verilen addır.

Enerji Kalite Kaydedici nedir?​

Enerji kalitesi kaydediciler, ilgili standartlara (EN 50160, IEC 61000-4-7…) göre elektrik şebekelerinin kalitesini analiz etmek için gerekli cihazlardır.
Enerji analizörü nerelerde kullanılır?
Enerji analizörleri kompresörler, motorlar, soğutma sistemleri, aydınlatma üniteleri gibi iş ve meskenler gibi birçok alanda cihaz bazlı ölçümler yapabildiği gibi, elektrik iletim -dağıtım tesisleri, sanayi tesisleri veya binalar gibi büyük ölçekli, ölçümler için de yoğun olarak kullanılan multi fonksiyonel cihazlardır …
Enerji Kalitesi nelere bağlıdır?
Enerjinin kalitesini olumsuz etkileyen en önemli olaylar; Gerilim Dalgalanması, Gerilim Harmonikleri ve Akım Harmoniklerinin kurulu sistemde yarattığı sorunlardır.

Elektrik enerjisinin kalitesini arttırmak için ne yapılır?​

Farklı Alanlarda Enerji Verimliliği
- Binanın bulunduğu bölgeye, ihtiyaca uygun olarak yapılacak yalıtım uygulaması,
- Enerji verimliliği yüksek ev aletlerinin kullanılması,
- Gereksiz aydınlatmanın önlenmesi ve uzun ömürlü verimliliği yüksek lambaların tercih edilmesi,
- Buzdolabının ısı kaynaklarından ( radyatör,fırın vb.)

Enerji kalitesi ne demek?​

Enerji kalitesi; limit değerleri uluslararası standart otoriteleri tarafından belirlenmiş, ölçülen veya hesaplanan parametrelere değerlerin limitler dahilinde olup olmaması durumudur. Diğer bir değişle, enerji kalitesi birçoklarının bildiği gibi sadece harmoniklerden ibaret değildir.
Kaliteli elektrik ne demek?
Kaliteli elektrik enerjisi, şebekenin tanımlanan bir noktasında, gerilimin genlik ve frekansının anma değerlerini koruması ve gerilim dalga şeklinin sinüs biçiminde bulunmasıdır.

Geri