AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Endustriyel sozlukte anlami nedir?

Editör

Yeni Üye

Endüstriyel sözlükte anlamı nedir?​

Endüstriyel, endüstri ile ilgili veya fabrikalarla, fabrikalarda çalışanlarla veya fabrikalarda yapılanlarla ilgili olan demektir.

Endüstriyel malzemeler ne demek?​

Endüstriyel malzemeler ne demek?
Endüstriyel ürünler, endüstride üretilen nihai kullanıcılara yönelik olarak ürünlerin işlevsellik hedef kitlelerinin beğenilerini ve kullanıcıların ihtiyaçları gibi ölçütler gözetilerek fikren geliştirilmesi ve üretime uygun şekillerde yeni bir ürün olarak projelendirilmesi ile sonuçlanan profesyonel ürünlere denir.

Endüstriyel üretim ne demek TDK?​

Endüstri kelimesi TDK’ya göre sanayi anlamını taşır. Endüstri, insanların ihtiyaçlarını karşılamak için ham maddeleri işlemek ve sonucunda halihazırda kullanılan ve kullanılabilecek eşyalara ve maddelere dönüştüren tüm iş ve işlemleri kapsar.

Endüstriyel Tasarım ne demek TDK?​

Endüstriyel Tasarım ne demek TDK?
TDK (Türk Dil Kurumu) Tanımı; Belirli bir gereksinimi karşılamak amacıyla ürünün görünüşü, değeri ve işlevlerinin geliştirilmesi ve ürünün üretimi için gerekli makine, donatım ve çevrenin tasarlanması.

Endüstrinin diğer ismi nedir?​

Endüstri, bir diğer adı ile sanayi türleri, gıda, inşaat, hububat, tekstil, kozmetik, VCR gibi alanlarda kullanılan üretici mallarını kapsamaktadır. Tüketicilere sunulan mallar, tüketim malları olmadan önce aynı zamanda üretim malları statüsünde yer almaktadır.

Endüstriyel mallar nelerdir?​

Endüstriyel mallar nelerdir?
Endüstriyel mallar, makinelerden ve tesislerden hammaddeden oluşurlar. Endüstriler ve firmalar tarafından kullanılan diğer mal veya bileşenlere dönüştürülür. Yani tüketim mallarının üretiminde kullanılan malzemelerdir. Endüstriyel mallar için ara mallar da denmektedir.

Endüstriyel tasarım nedir kısa bilgi?​

Endüstriyel tasarım, bir ürünün bütününün ya da bir kısmının çizgi, şekil, renk, biçim, doku, malzemenin esnekliği veya süslemesi gibi insan duyuları ile algılanabilen çeşitli unsur veya özelliklerin oluşturduğu görünümdür.

Endüstriyel arası kullanım ne demek?​

Endüstriyel arası kullanım ne demek?
(Inter – industry trade) Farklı nitelikteki endüstrilere giren malların ithal ve ihracına dayanan ticaret şekli, örneğin, ülkenin tütün ihraç edip bilgisayar ithal etmesi gibi. Endüstriler arası ticaret özellikle gelişmiş ülkelerle az gelişmiş ülkeler arasındaki ticarette kendini gösterir.

Endüstri 10 hangi olay sonucu başlamıştır?​

Endüstri 1.0 Birinci sanayi devrimi,18. Yüzyılın ortalarında Britanya’da buhar ve su gücünün sanayide kullanılmaya başlanmasıyla başlamıştır.Bununla birlikte insanlık tarihinde ilk kez kas gücünün yerini makineler alarak makineleşme dönemi başlamış;üretim küçük işletmelerden fabrikalara taşınmıştır.

Endüstriyel araç nedir?​

Endüstriyel araç nedir?
Endüstriyel taşıma, tüm taşımacılık hizmetleri içerisinde ayrı bir uzmanlık, önem ve özen isteyen bir taşıma türüdür. Endüstriyel taşımalarda sağlık, emniyet ve çevre kuralları maksimum düzeyde tutulmaktadır ve kurallar endüstriyel taşıma hizmeti veren her firma için zorunlu tutulmaktadır.

Endüstriyel terimi, genel anlamda endüstri ile ilgili olan her şeyi ifade eder. Bu terim, fabrikaları, fabrikalarda çalışanları, fabrikalarda üretilen ürünleri ve endüstriyel süreçleri kapsar.

Endüstriyel malzemeler ise endüstride kullanılan ve genellikle diğer ürünlerin üretiminde kullanılan profesyonel ürünlerdir. Bu ürünler, belirli bir amaca hizmet etmek üzere tasarlanmış ve endüstriyel işlemlerde kullanılan hammaddelerden veya bileşenlerden oluşabilir.

Endüstriyel üretim ise Türk Dil Kurumu'na göre endüstri terimini temel alarak, insan ihtiyaçlarını karşılamak için ham maddelerin işlenmesini ve sonuç olarak kullanılabilir malzeme ve eşyalara dönüştürülmesini ifade eder. Endüstriyel üretim, birçok sektörde gerçekleşebilir ve ekonomik büyümenin önemli bir bileşenidir.

Endüstriyel tasarım, TDK'ya göre belirli bir gereksinimi karşılamak amacıyla bir ürünün görünüşü, değeri ve işlevlerinin geliştirilmesi sürecini kapsar. Bu tasarım sürecinde, ürünün üretimi için gerekli olan makine, donanım ve çevrenin de tasarlanması önemli bir adımdır.

Endüstrinin diğer bir adı ise genellikle sanayi olarak bilinir. Endüstri çeşitli sektörleri kapsayabilir, örneğin gıda endüstrisi, inşaat endüstrisi, tekstil endüstrisi gibi. Endüstriyel mallar, bu endüstrilerde kullanılan makinelerden ve tesislerden oluşur ve genellikle ara mallar olarak tüketim mallarının üretiminde kullanılır.

Endüstriyel araç ise endüstriyel taşımacılıkta kullanılan araçları ifade eder. Bu taşımacılık türü, diğer taşımacılık hizmetlerinden farklı olarak uzmanlık ve özen gerektirir. Sağlık, güvenlik ve çevre kurallarının endüstriyel taşımacılıkta önemli bir yer tuttuğu bilinmektedir.

Geri