AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Endustriyel Ciftlik ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Endüstriyel Çiftlik ne demek?​

Endüstriyel çiftçilik, insan tüketimi için en hızlı, en etkili ve en ucuz şekilde et, yumurta veya süt üretmek için küçük alanlara bilerce hayvanın sıkıştırıldığı çiftçilik uygulamalarıdır. ABD’de geleneksel hayvan çiftliklerinin sayısı zamanla azalmış, bu arada birkaç firma büyümüştür.
Endüstriyel çiftçilik ne demek?
Üretimin her aşamasında yoğun su ve kimyasal girdiyi zorunlu kılan, büyük oranda makina ve teknoloji kullanımı gerektiren, ürünü ve toprağı kısırlaştıran, şirket tohumlarının ve mono ekimin bir arada olduğu toplum yararını değil, kar etmeyi hedefleyen kapitalist tarım sistemidir.
Endüstriyel hayvancılık ne demek?
Endüstriyel Hayvancılık Nedir? Artan et, süt, yumurta gibi gıda taleplerine cevap verebilmek için kısıtlı alanlarda uygulanan hayvan besleme operasyonları olarak tanımlayabiliriz.

Hayvanlar neden hızlı büyür?​

Yem veya yiyecek bulur bulmaz hemen çok fazla miktarda tüketmeye başlarlar ve ağırlık ve uzunlukları yetersiz beslenme öncesi büyüme eğrisine yaklaşıncaya kadar hızla büyürler.
Endüstriyel tarım modeli nedir?
Endüstriyel tarım, verimliliği en yüksek noktaya ulaştırmak üzere emek ve teknolojiyi en üst sınırda kullanarak, en kısa vadede kârı hedefleyen ekonomik bir girişimdir. Dünya, oldukça sınırsız şekilde kullanılabilecek işletilebilir bir öz kaynaktır. Maddeler, mekanik / manipülatif kullanım için analiz edilir.
Endüstriyel tarım nerede yetişir?
Yetiştirildiği diğer bölgeler ise: İç Batı Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz, Marmara ve Doğu Anadolu Bölgesi’dir. Yaz yağışlarının fazla olduğu Karadeniz Bölgesi’nde ve sıcaklık ile buna paralel olarak da sulama ihtiyacının fazla olduğu Güneydoğu Anadolu bölgesindeki üretimi kısıtlıdır.
Büyüme canlıda hücre sayısının ve boyutlarının artmasıdır ile oluşur. Büyüme hayvanlarda sınırlı bitkilerde ise meristem doku sayesinde sınırsızdır.
 
Geri
Üst