Endustri sonrasi toplumun ozellikleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
256.279
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Endüstri sonrası toplumun özellikleri nelerdir?​

Sanayi sonrası toplumun iki temel özelliği bulunmaktadır. Bunlar;
Endüstri devrimi toplumsal yapıyı nasıl etkiler?
Tarıma dayalı geleneksel toplumda üretim, evlerde, el tezgahlarında yapılırken, sanayi devrimi sonrasında üretim fabrikalarda yapılmaya başlanmış, toplumun kurumları, yapısı, norm ve davranış kalıpları değişmiş, geleneksel davranışlar giderek akılcı davranışlara yerini bırakmıştır.

Sanayi sonrası toplum kavramı kime aittir?​

Her ne kadar sanayi sonrası toplum veya post-endüstriyel toplum kavramı Daniel Bell (1919-2011) ile özdeşleştirilmiş olsa da aslında bu kavramın ilk kullanımı 1914’te Coomaraswamy ve Petty’nin Endüstri Ötesi Denemeleri (Essays in Post In- dustrialism) makalelerinde kullanılmıştır.
Post-endüstriyel toplumu nedir?
Post-endüstriyel toplum, ekonominin sanayi veya imalata değil hizmet üretimine dayandığı bir toplumdur. Başka bir deyişle, zenginliğin çoğu üçüncül (hizmetler) ve dördüncül (araştırma ve geliştirme) sektörler tarafından sağlandığında, bir toplum sanayi sonrası olarak kabul edilebilir.
Bir başka görüşe göre ise sanayi sonrası toplum kavramı ilk kez “David Riesman tarafından kullanılmıştır ve 1890’larda yazan William Morris’in izleyicisi Arthur Penty’ye atfedilir” (Slattery, 2007, s. 462).
Sanayi toplumu nasıl ortaya çıktı?
Sanayi toplumu, üretim süreçlerinin ön plana çıktığı, fabrika ve tesisler, sanayi ürünlerinin ekonominin temelini teşkil ettiği bir toplumdur. Sanayi toplumları Sanayi Devrimi’nden sonra batıda gelişmiştir ve modern ve endüstri öncesi çağın tarım toplumlarının yerini almıştır.

Post endüstriyel üretim ne demek?​

Post Endüstriyel Toplum Hakkında Detaylı Bilgi Temel ilgi, en başat meşgale / hedef ve en geçerli değer olarak bilginin mülkiyetin yerini aldığı ve toplumsal dinamizm ve gücün ilk ve temel kaynağı haline geldiği toplum türü.
 
Geri
Üst