- Konu Yazar
Endüstri ortamı için sosyal sorumluluk nedir?
Kurumsal sosyal sorumluluk; işletmelerin faaliyetlerinde, üretim aşamasından tüketime kadar olan tüm safhalarda toplum sağlığı konusunda duyarlı olması ve toplumun kalkınmasını destekleyen hedefler, politikalar, ilke ve eylemler benimsemesidir.Sosyal sorumluluk Çalışması Nedir?
Sosyal sorumluluk, etik çerçevede bir kuruluşun ya da bir bireyin kendi çıkarlarının olduğu kadar toplumun genel çıkarlarının yararına da hareket etmesi durumu. Sosyal sorumluluk, her bireyin ekonomi ve ekosistem arasında bir denge sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği bir çeşit görevdir.Sosyal sorumluluk projesi ne demek?
Sosyal sorumluluk projesi ne demek?Sosyal sorumluluk projesi kişisel bir çıkar gütmeden topluma fayda için yapılan projelerdir. Kişinin kazandığ bilgi beceri, deneyim ve kaynaklarını yine topluma geri vermesini hedefler.
Sosyal sorumluluk yaklaşımları nelerdir?
Sosyal sorumluluk yaklaşımları nelerdir?KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK
- İşletme odaklı yaklaşım: Güveni, kaliteyi ve maliyeti dikkate alan yaklaşımdır.
- Tüketici odaklı yaklaşım: Üründe çeşit, fiyat ve erişebilirlik odaklıdır.
- İlişki odaklı yaklaşım: Kurum ile paydaşlar arasındaki ilişkiye odaklıdır. Son yıllarda en yaygın olan yaklaşımdır.
Sosyal sorumluluk adına neler yapılabilir?
Bu eğitim kurumunda bazı sosyal sorumluluk projeleri şu şekilde sıralanmaktadır.- Huzurevi Projesi.
- Barınak Projesi.
- Engelliler Projesi.
- Fon Grubu.
- Gezgin Kitaplar.
- Okul – Çocuk.
- Van, Mont – Bot yardımı
- Kömür Yardımı
Sosyal projeler neler olabilir?
Sosyal projeler çok farklı alanlarda gerçekleştirilebilir. Çevre sorunları, ekonomik problemler, kültürel ve sosyal konular, eğitim sorunları ve fırsat eşitliği gibi alanlar, sıklıkla karşılaşılan sosyal proje örnekleri arasında yer almaktadır.Sosyal sorumluluk projesi nedir neden önemlidir?
Sosyal sorumluluk projesi nedir neden önemlidir?Sosyal projeler ya da daha geniş kapsamıyla sosyal sorumluluk projeleri toplum dinamiklerinin harekete geçirilmesini sağlayan, toplumsal duyarlılıkları ve dayanışmayı yansıtan etkinliklerdir. En önemli özelliği, toplumsal gereksinimlere cevap vermesi ve toplumsal yarar sağlamasıdır.
Türkiye’deki sosyal sorumluluk projeleri nelerdir?
Türkiye’deki sosyal sorumluluk projeleri nelerdir?Türkiye’nin Markalaşmış Sosyal Sorumluluk Projeleri
- Baba Beni Okula Gönder.
- Kardelenler.
- Temiz Tuvalet.
- Eti Çocuk Tiyatrosu.
- Aile İçi Şiddete Son.
- Sokakta İlk Adımlar.
- Meslek Lisesi, Memleket Meselesi.
Kurumsal Sosyal Sorumluluk Türleri Kurumsal sosyal sorumluluğun dört türü çevresel sürdürülebilirlik girişimleri, doğrudan hayırseverlik, iş etiği uygulamaları ve ekonomik sorumluluktur.
Bunlar arasında müşteriler, çalışanlar, topluluklar, mülk sahipleri / yatırımcılar, hükümet, tedarikçiler ve rakipler bulunmaktadır. Sosyal sorumluluk unsurları arasında toplum sosyal yardımlarına yatırım, çalışan ilişkileri, istihdamın yaratılması ve sürdürülmesi, çevresel yönetim ve finansal performans bulunmaktadır.