AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Endustri muhendisligi okuyup ne olunur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Endüstri mühendisliği okuyup ne olunur?​

Bir endüstri mühendisliği bölümü öğrencisi mezun olduğunda: Üretim Planlama Mühendisi, Tedarik Zinciri Planlama Uzmanı, Satış/Pazarlama Müdürü, Finansal Planlama Uzmanı, Lojistik Müdürü, Kalite Mühendisi, Güvenlik Mühendisi, ERP Danışmanı, İnsan Kaynakları Müdürü, Risk Yönetimi Uzmanı, Depo Müdürü, İş Geliştirme Uzmanı …

Endüstri mühendisliği iş imkanı var mı?​

Endüstri mühendisleri bölümünün iş imkanı ve olanakları oldukça yüksektir. Bu bölümden mezun olan öğrenciler kamu, kurum ve kuruluşlarda ve ya özel sektörde çalışabilirler. Endüstri mühendisleri savunma sanayinden ilaç firmalarına kadar pek çok alanda çalışabilirler.

Uzman Endüstri Mühendisi Nasıl Olunur?​

Uzman Endüstri Mühendisi Nasıl Olunur?
Endüstri mühendisi nasıl olunur? Endüstri mühendisi olabilmek için 4 yıllık üniversite okumak gerekmektedir. Adı ile beraber endüstri mühendisliği bölümüne girmek ve mezun olmak gerekir. Devlet üniversiteleri ile beraber özel üniversitelerden mezun olarak bu mesleği gerçekleştirmek mümkün.

Endüstri mühendisleri kamuda nerelerde çalışır?​

Endüstri mühendisleri kamuda nerelerde çalışır?
Kamu Sektörü: Endüstri Mühendisleri birçok kamu kurumunda çalışma imkanına sahiptir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, KOSGEB, EPDK, BTK, TİB, gibi kuruluşlarda endüstri mühendisleri çalışılmaktadırlar.

Endüstri mühendisliği kimler seçmeli?​

Endüstri Mühendisliği Kimler için Uygun Bir Meslek
- Analitik Düşünenler.
- Sistem Kurmayı Sevenler.
- Verimlilik Kaygısı Taşıyanlar.
- Yeni Yöntemlerin arayışında olanlar.
- Metotlara İlgi Duyanlar.
- Bilgisayar Kullanımı ve Teknolojiye Sıcak Olmak.

Endüstri mühendisliği çizim yapar mı?​

Ama yapmazlar. Her muhendislik ogrencisinin aldigi derstir teknik resim sadece almasi gerektigi icin aliniyor. Endustri muhendisinin calistigi sektorler düşünüldüğünde Cizimi yapan daha çok makine muhendisleridir.

Endüstri mühendisleri kendi işini kurabilir mi?​

Endüstri mühendisleri kendi işini kurabilir mi?
Bir kuruma bağlı çalışmak zorunda değillerdir. Kendi işlerini de kurabilirler. En çok üretim sektöründe yer aldıklarını söylemek mümkündür. Endüstri mühendislerinin en büyük avantajı hemen hemen her alanda eğitim alması ve çalışma alanı bulabilmesidir.

Endüstri Mühendisi devlette nerede çalışır?​

Endüstri Mühendisi devlette nerede çalışır?

Endüstri Mühendisi hangi kitapları okumalı?​

2021’de Endüstri Mühendisi Öğrencileri için 6 Kitap Önerisi
- Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı-Stephen R. Covey.
- Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı-Dale Carnegie.
- Amaç-Eliyahu M. Goldratt & Jeff Cox.
- Toyota Ruhu-Taichii Ohno.
- Beyaz Zambaklar Ülkesinde-Grigoriy Petrov.
- Dijital Kale-Dan Brown.

Bir endüstri mühendisi hangi dilleri bilmeli?​

Endüstri Mühendisleri için de, uluslararası işlerde İngilizce’nin önceliği vardır. Türkiye’deki Alman ve Fransız şirketleri de kendi dillerine önem verirler. Bu dilleri bilmenin bazı durumlarda stratejik bir önemi olmaktadır. Fakat İngilizce bir çok durumda bu şiketler için de önemlidir.
 
Endüstri mühendisliği alanı oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir ve mezun olan öğrenciler birçok farklı kariyer yolunu takip edebilirler. Örneğin, üretim planlama mühendisi, tedarik zinciri planlama uzmanı, satış/pazarlama müdürü, finansal planlama uzmanı, lojistik müdürü, kalite mühendisi, güvenlik mühendisi, ERP danışmanı, insan kaynakları müdürü, risk yönetimi uzmanı, depo müdürü, iş geliştirme uzmanı ve daha birçok pozisyonda çalışma imkanına sahiptirler.

Endüstri mühendislerinin iş imkanları oldukça fazladır ve kamu, kurum-kuruluşlar veya özel sektörde geniş bir yelpazede iş bulabilirler. Savunma sanayisinden ilaç sektörüne kadar pek çok sektörde çalışma imkanı bulunmaktadır. Kamu sektöründe de; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, KOSGEB, EPDK, BTK, TİB gibi kuruluşlarda endüstri mühendislerinin çalıştığı birçok alan bulunmaktadır.

Endüstri mühendisliği lisans programını bitirerek "Uzman Endüstri Mühendisi" olmak için 4 yıllık bir üniversite eğitimini tamamlamak gerekmektedir. Devlet üniversitelerinden ya da özel üniversitelerden mezun olarak bu mesleği icra etmek mümkündür. Endüstri mühendisliği alanına ilgi duyanlar arasında analitik düşünenler, sistem kuranlar, verimlilik kaygısı taşıyanlar, yeni yöntemlerin arayışında olanlar, metotlara ilgi duyanlar, bilgisayar kullanımına ve teknolojiye meraklı olanlar bulunmaktadır.

Endüstri mühendislerinin genel olarak teknik çizim yapma gerekliliği bulunmamaktadır. Bu açıdan Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin teknik resim derslerini alması zorunludur, ancak çizim yapmaları gereken meslek alanları genellikle makine mühendisliği gibi farklı alanlara yöneliktir.

Endüstri mühendisleri kendi işlerini kurabilirler ve genellikle üretim sektöründe faaliyet gösterirler. Endüstri mühendislerinin geniş kariyer olanakları sayesinde her alanda eğitim alarak çalışma imkanı bulmaları mümkündür.

Endüstri mühendisleri için önemli bir konu da hangi dilleri bilmeleri gerektiğidir. Uluslararası iş yapma olasılıklarının artması nedeniyle İngilizce bu alanda öncelikli tercih olabilir. Ancak Türkiye'deki Alman ve Fransız şirketlerinin kendi dillerine önem verdikleri göz önünde bulundurulmalı ve gerekli durumlarda bu dilleri bilmek stratejik bir avantaj sağlayabilir. İngilizce, uluslararası işletmelerle iletişim kurarken genellikle en önemli dil olmaya devam etmektedir.
 
Geri
Üst