AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Endustri muhendisligi neleri kapsiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Endüstri mühendisliği neleri kapsıyor?​

Endüstri Mühendisliği; insan, makine, bilişim, donanım ve enerjiden oluşan bütünleşik sistemlerin tasarımı, iyileştirilmesi ve kurulması ile ilgilenir.

Endüstri Mühendisi hangi sektörlerde çalışır?​

Endüstri Mühendislerinin Çalıştığı Departmanlar
Endüstri mühendisliği en başta şirketlerin üretim süreçlerinin tasarımını ve optimizasyonunu yapan bir meslek. Haliyle pastadan en büyük payı “.5 ile üretim sektörü alıyor. Bu oranın büyüklüğü biraz da üretim sektörünün genişliğinden kaynaklanıyor. Otomotiv, tekstil, gıda sanayi gibi birçok çalışma alanı var.
Endüstri Mühendisi hangi özelliklere sahip olmalı?
Endüstri Mühendislerinde Olması Gereken Özellikler Analitik düşünme becerisi gelişmiş olmalıdır. Problem çözme yeteneğine sahip olmalıdır. Zaman yönetimi becerisi yüksek düzeyde olmalıdır. Ekip çalışmasına yatkın olmalıdır.
Endüstri mühendisliği Sayısal mı Eşit Ağırlık mı?
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ SAYISAL MI EŞİT AĞIRLIK MI? Endüstri mühendisliği bölümü ÖSYM tarafından açıklanan kılavuza göre SAY (Sayısal) puan türü ile öğrenci alımı yapmaktadır.

Endüstri mühendisliği yazılım yapar mı?​

Yazılım ve Bilişim Sektörü: Yazılım sektörü endüstri mühendisliğinin yıldızının parladığı bir bölümdür. Endüstri mühendisi iseniz yazılım sektöründe iş bulmanız pek de zor değildir. Yazılım analisti, iş analisti, yazılım testçisi gibi işlerde genelde endüstri mühendisleri tercih edilmektedirler.

Endüstri Mühendisi hangi devlet kurumlarda çalışır?​

Kamu Sektörü: Endüstri Mühendisleri birçok kamu kurumunda çalışma imkanına sahiptir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, KOSGEB, EPDK, BTK, TİB, gibi kuruluşlarda endüstri mühendisleri çalışılmaktadırlar.
Endüstri mühendisi, maksimum verimlilik ve kalite elde etmek için, tedarik zincirinden montaj hattı operasyonlarına kadar üretim sürecinin tüm bileşenlerinin en iyi şekilde optimize edilmesini sağlar.
Endüstri mühendisleri nerelerde staj yapabilir?
Beyaz eşya, elektronik, otomotiv, talaşlı imalat, kimyasal üretim, tekstil ve gıda gibi sektörlerde üretim yapan firmalar staj yapılabilecek alanlardır. İstisnai olarak hazır beton üreten beton santrallerinde üretim stajı yapılamaz.
Bir endüstri mühendisi ne bilmeli?
Şimdiye kadar Excel, AutoCAD, Solidworks, C#, Matlab, SPSS, Minitab, Microsoft Access, MSSQL gibi program ve programlama dillerinden birkaçını orta-iyi düzeyde biliyorsanız doğru yoldasınız demektir.

Endüstri Mühendisliği EA mı?​

Mühendislik sayısal mı?​

Mesela “Bilgisayar Mühendisliği” bölümüne gitmek istiyorsanız sayısal testlerini çözmeniz gerekiyor. Sayısal öğrencileri öncelikle 1.oturum olan TYT sınavına girmek zorundalar. Bu sınavda Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testleri bulunmaktadır.
Endüstri mühendislerinin mutlaka bilmesi gereken programlar ise GAMS veya Lindo’dur. Peki nedir bu GAMS ve Lindo? Endüstri mühendisliğinin temelinde olan optimizasyon problemleri, bu programlar sayesinde çözülebilmektedir.

Geri