AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Endustri 01 nedir?

Editör

Yeni Üye

Endüstri 01 nedir?​

18’inci yüzyılın sonlarında su ve buhar gücü ile mekanik üretim sistemlerinin tekstilde kullanılmasıyla başlayan dönem, birinci sanayi devrimi yani Endüstri 1.0 olarak adlandırılıyor. Üretimin makineleştiği Endüstri 1.0’da insanların yaptığı işler ilk kez makineler tarafından yapılmaya başlandı.

Endüstride 50 nedir?​

Endüstri 5.0 nedir kısaca tanımlayacak olursak; insansız teknolojilerin hayatımıza girdiği yepyeni bir dünya diyebiliriz. Endüstri 5.0 yani diğer bir adıyla toplum 5.0 için insansız teknoloji devri demek mümkündür.

Endüstri 0.3 ne demek?​

Endüstri 0.3 ne demek?
Endüstri devrimi, elektrik gücüne dayalı olan seri üretim ile gerçekleşmiştir. 1970’li yıllarda ise üretimin mekanik ve elektronik faaliyetler yerine dijital teknolojilerle gerçekleşmesi ile 3. Endüstri (endüstri 3.0) devrimi ortaya çıkmıştır.

Endüstri 4.0 ın temel amacı nedir?​

Endüstri 4.0 ın temel amacı nedir?
Endüstri 4.0 ‘ın amacı bilişim teknolojileri lie endüstriyi bir araya getirmektir. Ana amaç ise az maliyet , daha az enerji kullanımı , az alan kullanma, ısı üretiminin azaltılması , hızlı çalışma, verimi en az 2 katına arttırma ve daha kaliteli ürünler ve sonuçlar almaktır.

Endüstri 4.0 nedir ve özellikleri nelerdir?​

Endüstri 4.0 Yapı Taşları Nelerdir?
- Nesnelerin İnterneti, IoT.
- Simülasyon (Simulation)
- Otonom Robotlar (Autonomous Robots)
- Katmanlı Üretim (Additive Manufacturing)
- Arttırılmış Gerçeklik (Augmented Reality)
- Bulut Bilişim (Cloud Computing)
- Siber Güvenlik (CyberSecurity)
- Büyük veri ve analizi (Big Data and Analytics)

Endüstri 50 ayırt edici özelliği nedir?​

ENDÜSTRİ 5.0 İLE YENİ BİR MESLEK DOĞUYOR: YAPAY ZEKA Daha doğru yapay zeka bildiğimiz meslekleri yeni bir görünüme ve konfora ulaştırıyor. Sağlık teknisyenliğinden mühendisliğe, donanım uzmanlığından finansa, pazarlamadan araştırmaya kadar birçok meslek yapay zeka ile harmanlanıp insan üstü bir güce kavuşuyor.

Endüstri 40 getirdiği yenilikler nelerdir?​

Endüstri 40 getirdiği yenilikler nelerdir?
Akıllı Fabrika: Endüstri 4.0 fiziksel dünya ile sanal dünyayı birleştirir. Böylece otomatik üretimi mümkün kılıyor. “Akıllı Fabrika” projesi, önemli verimlilik sonuçları sağlayan siber-fiziksel sistemleri bütünüdür. Bu ileri otomasyon, makinenin üretimini denetlemesine olanak tanır.

Endüstri kaç sıfır?​

Endüstri kaç sıfır?
Buna Endüstri 1.0 diyebiliyoruz.

Endüstri 01, Endüstri Devrimi'nin başlangıcını temsil eden bir terimdir. 18. yüzyılın sonlarında su ve buhar gücüyle mekanik üretim sistemlerinin tekstilde kullanılmasıyla başlayan bu dönem, insan gücünün yerini makine gücüne bıraktığı ilk endüstri dönemidir.

Endüstri 5.0 ise insansız teknolojilerin hayatımıza girdiği bir dönemi ifade eder. Bu dönemde toplum, insansız teknolojilerle şekillenir ve yeni bir dünya düzeni oluşur.

Endüstri 0.3 terimi ise Endüstri Devrimi'nde elektrik gücüne dayalı seri üretimin gerçekleştiği dönemi ifade etmektedir. Endüstri 3.0 olarak da bilinen bu dönemde, üretim mekanik ve elektronik faaliyetlerden ziyade dijital teknolojilere dayanmıştır.

Endüstri 4.0'ın temel amacı ise bilişim teknolojilerini endüstride kullanarak maliyetleri azaltmak, enerji kullanımını optimize etmek, üretim süreçlerini hızlandırmak, verimliliği arttırmak ve kaliteli ürünler elde etmektir.

Endüstri 4.0'ın temel özelliklerinden bazıları şunlardır: Nesnelerin İnterneti (IoT), simülasyon, otonom robotlar, katmanlı üretim, arttırılmış gerçeklik, bulut bilişim, siber güvenlik ve büyük veri analizi gibi teknolojileri içermektedir.

Endüstri 5.0 ile birlikte yeni bir meslek olan yapay zeka ortaya çıkmıştır. Yapay zeka, birçok mesleği yeni bir boyuta taşıyarak insanların gücünü artırmakta ve birçok alanda daha verimli ve etkili hizmet sağlayabilmektedir.

Endüstri 4.0 ise akıllı fabrikalar gibi yenilikler getirmiştir. Akıllı fabrikalar, fiziksel ve sanal dünyayı birleştirerek otomatik üretimi mümkün kılar ve siber-fiziksel sistemler sayesinde önemli verimlilik sonuçları elde edilmesini sağlar.

Son olarak, Endüstri Devrimi'nin ilk dönemi Endüstri 1.0 olarak adlandırılır ve bu dönem insan gücünün yerini makinelerin aldığı başlangıç dönemidir.

Geri