Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Endoskopi, kolonoskopi ve kolonoskopi islemleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Endoskopi, kolonoskopi ve kolonoskopi işlemleri nelerdir?​

Endoskopi ve kolonoskopi işlemleri 40 seneyi aşkındır sindirim sistemi sorunlarının aydınlatılması amacı ile kullanılan tetkikler arasında yer alır. Gelişen teknoloji sayesinde görüntü almada kolaylık sunan, ince ve esnek cihazlar kullanılmaktadır. Endoskopi işlemi mide kısmından yapılır, kolonoskopi ise makattan yapılır.

Ne kadar uzun bir sürede kolonoskopi yapılır?​

İnşaların çoğu kolonskopiyi endoskopi ile karıştırır. İkisi birbirinden farklıdır. kolonoskopi işlemi kaç dakika sürüyor, hemen hemen 15 ila 60 dakika içinde bitmektedir. İnsanlara zorlayıcı geldiğinden dolayı uygulama uzun saat gibi gelebilmektedir. Kolonoskopi işlemi anestezi altında ya da yarı anestezili şekilde yapılır.
Ne zaman kolonoskopi yaptırmamalıdır?
İnsanların ne zaman kolonoskopi yaptırması gerektiği konusunda dünya sağlık örgütü belli başlı belirlemeler yapmıştır. Bu belirleme dâhilinde herhangi bir şikâyeti bulunmayan ve 50 yaşında ya da üstü olan kişilerin her 5 yılda bir kez bu işlemi yaptırması gerekir.
Hangi yaşlarında kolonoskopi işlemi yapılır?
Bu belirleme dâhilinde herhangi bir şikâyeti bulunmayan ve 50 yaşında ya da üstü olan kişilerin her 5 yılda bir kez bu işlemi yaptırması gerekir. Ayrıca uzmanların belirlemiş olduğu risk faktörlerini taşıyan ve yaşı daha genç olan kişilerde de kolonoskopi işlemi yapılır. İnşaların çoğu kolonskopiyi endoskopi ile karıştırır.

Hangi bölgeye yansıyan endoskopi işlemi yapılır?​

Uzmanlar ekrana yansıyan endoskopi işlemi görüntüleri sayesinde mide ya da farklı bölgelerin iç yüzeylerini görür ve tanı koyar. Uygulama esnasında hastanın tansiyonu ve nabızı detaylı şekilde izlenir. Tanı koymak adına gerekli olursa mide ya da farklı bir bölgeden parça alımı yani biyopsi de yapılabilir.
 
Geri
Üst